Apple'a, Akıllı Saatlerin Ekranında Oluşan Bir Hata Nedeniyle Dava Açıldı

10
4
2
2
0
Apple'a, akıllı saatleri Apple Watch'ların ekranının kolay kırılması nedeniyle ABD'nin Kaliforniya eyaletinde tazminat davası açıldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde açılan kamu davasında, Apple Watch'un her neslinin ekranın çatlayabileceğinden ve kolay takılıp çıkarılabileceği gibi bir kusurdan muzdarip olduğu iddia ediliyor. 5 milyon dolar değerindeki davayla karşı karşıya kalan Apple için daha önceki davalara bakarsak rakam çok fazla değil.

Davacı Kenneth Sciacca'nın Apple'a açtığı davada, Apple Watch satın alındıktan sonra mağduriyet yaratan kusurun kullanıcı yanlış bir şey yapmasa dahi günler veya haftalar içinde gün yüzüne çıkabileceği iddia ediliyor. 2015 senesinden beri birçok kullanıcıdan şikayet gelmesine rağmen Apple, akıllı saatlerinde kronik bir sorun olduğunu kabul etmiyordu.

Açılan dava özellikle belli bir kusuru tanımlamamakla birlikte Apple Watch'un şişen bataryaları, bazı durumlarda saatlerin ekranlarının çıkmasına neden olmakta ve Apple bunları her zaman garanti kapsamında onarmamakta. Bakalım dava sonucunda Apple ne gibi yaptırımlarla karşılaşacak?

Kaynak : https://venturebeat.com/2018/06/07/apple-faces-class-action-lawsuit-over-apple-watch-screen-defect/
10
4
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
10
4
2
2
0