Apple AirPods, Dünya Genelinde En Çok Satan Kablosuz Kulaklık Oldu

23
18
11
2
2
Kablosuz kulaklıkların bizi bozulan, karışan, kopan ve sallanan kablolardan kurtardığı günümüzde Apple'ın çözümü AirPods, kablolu kulaklıklara getirilen çözümlerin arasındaki en popülerlerinden biri haline geldi.

Genel merkezi Hong Kong, Çin'de bulunan Güney Kore, Arjantin, ABD, Hindistan ve Birleşik Krallık olmak üzere neredeyse dünyanın dört bir yanında çalışmalarını sürdüren Counterpoint Teknoloji Pazarı Araştırma şirketi, yaptığı araştırma sonucunda 2018 yılında 12,5 milyon kablosuz kulaklıklık satışının gerçekleştiğini ortaya koydu.

2018 yılında gerçekleşen kablosuz kulaklık satışlarının %60'ını AirPods'un oluşturması ise Apple'ın, bu sektördeki global market payının ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Silikon Vadisi devi Apple'ı kablosuz kulaklık sektöründe sırasıyla; Jabra, Samsung, JLab ve Bose takip etti.

Kuzey Amerika pazarında fazlasıyla büyük başarılar elde eden Apple AirPods, Avrupa bölgesinde diğer markaların gerisinde kaldı. Yine de bu, AirPods'un en çok tercih edilen kablosuz kulaklık unvanına sahip olmasının önüne geçemedi. Yapılan araştırmaya geçtiğimiz ay içerisinde piyasaya sürülen AirPods 2'nin dahil edilmediği de gelen bilgiler arasında.

Kaynak : https://mashable.com/article/airpods-60-percent-wireless-earbuds-global-market-share/#3QeaD9yD1iqK
23
18
11
2
2
Emoji İle Tepki Ver
23
18
11
2
2