Apple Analisti Kuo: 2020 Model iPhone'lar ToF ile Gelecek

10
5
3
1
0
Apple ürünleri konusunda başarılı tahminlerde bulunan Ming-Chi Kuo, 2020 model iPhone'larda ToF sensörünün kullanacağını belirtti. Artırılmış gerçeklik özelliklerinin daha başarılı ve tutarlı bir şekilde kullanılması için eklenecek olan bu özellik aynı zamanda iPhone'larda klasik haline gelmiş portre modunu da geliştirecek.

iPhone 11'in çıkmasına aylar kaldı ancak birçok iPhone hayranı gözünü 2020 yılında çıkacak modellere dikmiş durumda. 2020 model iPhone'lar hakkında birçok yeni bilgi elimize ulaşırken Apple ürünleri denince akla ilk gelen isimlerden Apple analisti Ming-Chi Kuo, son iddiasında 2020 yılında gelecek olan iPhone'ların iki modelinde ToF üç boyutlu derinlik sensörünün bulunacağını belirtti.

Tabii ki bu iddia ilk defa karşımıza çıkmıyor. ToF kameraların sayısının artmasıyla birlikte Bloomberg de benzer bir iddiada bulunmuştu. Diğer firmalar bu konuda Apple'ın önüne geçerek elini hızlı tutmuş olsa da Apple'ın da bu teknolojiyi edineceği, Apple konusundaki tahminleri büyük çoğunlukla doğru olan Kuo tarafından onaylandı.

apple

Kuo ve Bloomberg'ün haberlerinde Apple'ın 2020 yılındaki iPhone'larında ToF sensörünü kullanmayı istemesindeki sebep olarak FaceID sisteminde kullanılan mevcut IR sistemini değiştirmek değil, yeni artırılmış gerçeklik özellikleri eklemek gösterildi.

Bu yeni özellik sayesinde yeni iPhone'lar çok daha kapsamlı üç boyutlu taramalar yapabilecek. Örneğin bir odanın üç boyutlu bir haritasını çıkaracak olan yeni sistem, artırılmış gerçeklik unsurlarını çok daha gerçekçi bir şekilde kullanıcılara sunabilecek.

iphone 2020

Ek bir özellik olarak ToF sensörü, portre modunda çok daha detaylı bir tarama yapabileceği için kişileri arka planlardan daha iyi ayırabilecek. Bu sayede portre moduyla çekilen fotoğraflar çok daha başarılı bir şekilde çekilebilecek ve kişiler arka planı daha iyi bulanıklaştırabilecek.

Şu anda yalnızca birkaç adet telefon ToF sensörünü cihazlarında kullanıyor. Huawei'nin iddialarına göre P30 Pro, gerçek nesnelerin yükseklik, derinlik, hacim ve alan gibi hesaplamalarını yüzde 98,5'in üstünde bir doğruluk payıyla gerçekleştirebiliyor. Şu anda ToF sensörleri arasında gördüğümüz en başarılı performanslardan biri bu olsa da sonradan geldiği teknolojilerde bile zirveye oynayabilen Apple'ın bu teknolojiyi nasıl değerlendireceğini merakla bekliyor olacağız.

Kaynak : https://www.theverge.com/circuitbreaker/2019/7/29/20734550/apple-2020-iphone-time-of-flight-camera-ar-depth-map-lasers-portrait-photography
10
5
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
5
3
1
0