Apple, Android'in Sevilen Özelliğini iOS'a Neden Getirmiyor?

22
11
4
1
1
Apple, iOS 12 ile birlikte mobil işletim sistemine pek çok yeni özellik getirmiş olsa da Always-on Display gibi son derece faydalı ve kullanıcılar tarafından sevilen bir özelliği getirmedi. İşlevselliğe büyük önem veren Apple, böyle bir özelliği iOS'a neden ısrarla getirmiyor?

Apple, iOS 12’nin tanıtımı sırasında yaptığı açıklama ile mobil işletim sisteminin yeni sürümünü hazırlarken, yeni özellik geliştirmekten çok performans ve kararlılığı arttırmak için çaba harcadıklarını belirtmişti. Yine de şirket ekran süresi, gruplandırılmış bildirimler ve memoji gibi bazı yeni özellikler ile Apple kullanıcılarının takdirini toplamayı amaçladı.

Apple’ın iOS 12 ile birlikte tanıttığı bir başka özellik ise yeni pil istatistikleri oldu. Bu istatistikler sayesinde günün hangi saatlerinde cihazınızı daha fazla kullandığınızı, hangi uygulamaların pilinizi daha fazla tükettiğini görebiliyorsunuz. Apple’ın açıklamasına göre yeni pil istatistikleri, pil ömrünü arttırmayı hedefliyor. Fakat pil ömrünü uzatacak daha faydalı bir özellik bulunuyor; Always-on Display.

Bilmeyenler için; Always-on Display özelliği, OLED ekranlı akıllı telefonlarda cihaz ekranı kapalıyken ekranın küçük bir bölümünde saatin, tarihin, okunmamış bildirimleri bulunan uygulamaların ve pil yüzdesinin gösterildiği bir özelliktir. Always-on Display sayesinde bildirimleri ya da saati kontrol etmek için ekranı açmanıza gerek kalmaz ve pil ömründen tasarruf etmiş olursunuz.

Daha da önemlisi; pek çok kullanıcı saati kontrol etmek için telefonu eline aldığında gelen bildirimler nedeni ile ekran kilidini açıyor ve Instagram, Facebook, Twitter derken sosyal medyada akıp gidiyor. Dolayısı ile saate bakmak isterken bambaşka uygulamalara girip şarjını ve zamanını ciddi şekilde tüketiyor. Always-on Display özelliği ise saati kapalı ekranda gösterdiğinden böyle bir sorun gerçekleşmiyor.

Apple, iPhone X ile birlikte ilk kez bir akıllı telefonunda OLED ekran kullanmayı tercih etti. Bu da şirketin Always-on Display özelliğini sunmaya artık hazır olduğu anlamına geliyordu. Geçtiğimiz yıl böyle bir özelliğin tanıtılmamasına çok şaşırmadık. Çünkü OLED ekrana sahip tek bir model vardı ve Always-on Display Apple kullanıcılarının varlığından çok da haberdar oldukları bir özellik değildi. Fakat bu yıl biliyoruz ki Apple, 2 yeni OLED ekranlı model daha tanıtacak. Dolayısı ile 2018’in sonuna geldiğimizde kullanımdaki OLED ekranlı iPhone sayısı yüz milyonlarla ifade edilecek.

Always-on Display özelliği Android platformunda uzun yıllardır bulunuyor. Özelliği deneme fırsatı bulan kullanıcılar ise varlığından son derece memnun. Apple’ın Always-on Display’ı OLED ekranlı iPhone’lara getirmesi için sıfırdan bir şey yaratması gerekmiyor. Yine de şirket, bilmediğimiz bir nedenden dolayı Always-on Display’e sıcak bakmıyor. Apple belki bir gün fikrini değiştirebilir. Bunu öğrenmemiz için ise önümüzde en az 12 ay bulunuyor.

Kaynak : https://www.technobuffalo.com/2018/06/07/ios-12-is-missing-a-crucial-feature-android-gets-right/
22
11
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
22
11
4
1
1