Apple, App Store'da 2 Yıldız Alan iTunes Connect'i Yeniden Tasarladı

9
3
1
1
0
Apple'ın WWDC 2018'de açıkladığı iTunes Connect uygulamasının beğenilmemesi üzerine yeniden tasarladı.

Apple'ın özellikle uygulama geliştiricileri için uzun zaman önce kullanıma sunduğu iTunes Connect, App Store'da 2 oy almış durumdaydı. Apple ise kullanıcı geri bildirimlerini ciddiye alıyor olacak ki bu konu hakkında ciddi bir adım attı ve iTunes Connect'i tamamen yenileyerek App Store Connect olarak geliştirdi.

iTunes Connect, geliştiricilerin indirilmeye hazır hale getirdikleri ya da üzerinde çalıştıkları uygulamaları denetleyebilecekleri bir platformdu, ancak kullanıcılar pek de memnun değildi. Sürekli olarak hata vermesi, kullanışsız olması uygulamanın eleştirilere açık hale gelmesine sebep oluyordu.

Apple, WWDC 2018'de geliştiricilere ne kadar çok önem verdiğini göstererek App Store Connect'i duyurdu. Aslında günlük hayatta muhtemelen çoğumuzun kullanmayacağı bu uygulama, geliştiriciler için oldukça kritik ve gerekli. 

Uygulama, 'Apple Geliştirici Programı'nın bir üyesi olarak, uygulamaları göndermek ve yönetmek, kullanıcıları TestFlight ile test etmeye davet etmek, vergi ve bankacılık bilgileri eklemek, satış raporlarına erişmek ve daha fazlasını yapmak için artık App Store Connect'i kullanacaksınız,'  sözleriyle tanıtıldı ve aslında bu sözler uygulamanın yapabileceklerinin özeti niteliğinde.

Durum aynı zamanda Apple'ın iTunes adıyla bağlarını yavaş yavaş koparması ve iTunes'un sağladığı hizmetleri yenileyerek geliştirmesi olarak değerlendiriliyor. Gelecekte iTunes üzerinden gerçekleştirdiğimiz tüm işlerin, birbirinden bağımsız platformlarda daha detaylı ve kullanışlı yapılabilmesi amaçlanıyor. Apple'ın en eski yazılımlarından biri olan iTunes'un ise zamanla tahtını App Store'a devredeceği ve şirketin temel platformunun App Store olacağı düşünülüyor.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/apple-app-store-connect-2018-6?utm_source=feedly&utm_medium=referral
9
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
3
1
1
0