İddia: Apple Artırılmış Gerçeklik Gözlükleri 2020'nin Başlarında Gelecek

14
4
1
1
0
iOS 13 ile birlikte ortaya çıkan potansiyel bir AR gözlüğü ile ilgili bazı iddialar ortaya çıkmıştı. Ünlü analist Ming-Chi Kuo'nun iddiasına göre AR gözlükleri 2020'nin başlarında piyasaya sürülecek.

Apple, yeni işletim sistemi iOS 13'ü yayınladığı zaman işletim sistemini inceleyen bazı kişiler potansiyel bir AR gözlüğü ile ilgili birkaç ipucu bulmuştu. Kendiliğinden ayrı bir cihaz olarak satılmayacak olan gözlük, iPhone modelleri için aksesuar olarak satılacak.

Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, bu gözlüklerle ilgili yeni bir bilgi paylaştı. Analist Kuo'ya göre Apple'ın artırılmış gerçeklik gözlükleri 2020 senesinin başlarında piyasaya sürülecek. Gözlük, iPhone'a kablosuz bir şekilde bağlanabilecek ve bu bağlantı için iPhone 11'de yeni ortaya çıkan U1 çipi kullanılacak. Bu çip, ultra geniş bağlantıyı destekliyor ve bunu minimum güç kullanımı ile gerçekleştiriyor.

Kendi işletim sistemine sahip olacak

Bir başka iddiaya göre Apple'ın artırılmış gerçeklik gözlüğü, kendi işletim sistemine sahip olacak. Yeni çıkan haberlerde belirtilenlere göre yeni işletim sisteminin ismi, iOS'a çok benzeyen rOS (Reality Operating System) olacak. Bu işletim sistemi, eller kullanılmadan mesajlaşma gibi birçok özelliği destekleyecek.

Apple'ın söylentilere konu olan bu AR Gözlüğü, yalnızca geliştirici kiti olarak çıkabilir ve topluluk için hiç piyasaya sürülmeyebilir. Cihazla ilgili yapılan çalışmaların var olup olmadığı ve dolayısıyla cihazın ne zaman çıkacağı hakkında resmi hiçbir bilgi bulunmuyor ancak elimizdeki bilgilere göre Apple, bu gözlük için bir uygulama geliştiriyor.

Kaynak : https://gizmodo.com/apples-rumored-ar-glasses-could-arrive-in-early-2020-a-1838909256
14
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
14
4
1
1
0