Apple, Artık iOS’te Açık Bulanlara 200.000 Dolar’a Kadar Para Ödeyecek!

0
0
0
0
0
Apple, Bug Bounty adı verilen yazılımsal açık bulanlara hediye olarak para ödeme sistemini resmen başlatıyor.

Bugün düzenlenen Black Hat konferansında önemli bir duyuru yapan Apple, artık iOS’te bug denilen açıkları bulan ve bunu düzgün bir şekilde açıklayan yazılımcılara 200.000 Dolar’a kadar ödül vereceğini duyurdu.

Her ne kadar stabilitesi ve sağlamlığı ile övünülüyor olsa da iOS’te de bazı önem derecesi değişebilen açıklar ortaya çıkıyor. Bu açıkların kullanıcı güvenliğini zedelememesi ve anında çözüm için Bug Bounty adı verilen programı başlayan Apple, böylece kendisi açığı fark etmeden yazılım bilgisi iyi olan geliştiricilerin fark ederek kendilerine raporlamasıyla kısa sürede çözüm üretecek.

Zaten hali hazırda Google, Facebook ve Microsoft bu tarz bir sistem ile kendi sistemlerinde açık bulan kişilere ödeme yaparken özellikle Google geçtiğimiz yıl Android için çıkarılan açıklara ödül olarak toplamda 2 Milyon Dolar gibi oldukça yüksek meblağda Bug Bounty dağıttı.

Apple’dan gelen benzer karar sonrasında hem ödül aramak için harıl harıl açık arayacak bir kitle oluşacakken aynı zamanda iOS de böylece daha güçlü olmuş olacak.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0