Apple, Önceden Ceza Verdiği Türk Gencine Bu Sefer Bulduğu Açık İçin Teşekkür Etti

82
14
8
6
4
Çayan Temel isimli genç, 2015 yılında Apple’dan bulduğu açık gerekçesiyle ceza aldı. Bu yıl bir başka açık bulan genç Apple’dan teşekkür maili ve 500 TL iTunes bakiyesi aldı.

Bulduğu açıkla ilgili olarak açıklamalar yapan Çayan Temel, açık bulmak için özel bir çaba harcamadığını belirtti. Temel, amacının kullanıcıların zarar görmesini engellemek olduğunu söyledi. Daha öncede hatalar bulduğunu açıklayan genç, bu sefer bulduğu sistemsel hatayı tesadüfen keşfettiğini açıkladı.

Çayan Temel, iPhone ile bir arkadaşı ile telefon görüşmesi yaparken, notlarına göz atmak için ana ekranda geziniyordu. Temel, uygulamalar klasöründen bir tanesine girdiğini ve telefonunun donduğunu, uygulamalardan birini taşımayı denediğinde ise “mail parolanızı güncelleyin ya da vazgeçin” hata mesajı ile karşılaştığını söyledi. Çayan Temel, hata mesajının ardından telefonunun kilitlendiğini, siyah bir ekranda Apple logosu çıktığını ve telefonun hiçbir tuşunun çalışmadığını açıkladı. Ayrıca siyah ekran gelmiş olmasına rağmen, telefon görüşmesinin devam ettiğini fark etti.  

apple ödül

Telefonunu kapatıp açtığında sorunun düzeldiğini açıklayan Çayan Temel, hatanın sadece kendi telefonuna özgü olup olmadığını denemek için aynı yöntemi başka iPhone’larda da denedi. Sorunun yaygın bir hata olduğunu farkeden Çayan Temel durumu Apple’a bildirdi. Sorunu Apple’a bildirmesinin ardından şirket ile birkaç gün görüşme yürüttüğünü belirten Temel, sonunda Apple’ın kendisine bir teşekkür maili gönderdiğini ve iTunes hesabına 500 TL yüklendiğini açıkladı. 

Çayan Temel isimli genç, 2015 yılında ise bulduğu bir açık sebebiyle Apple’dan ceza aldığını sözlerine ekledi. Temel, 2015 yılında limitsiz kredi transferi kullanmadan, ücretli olan her şeyi satın alabildiğini ve başkasına gönderebildiğini Apple’a bildirdi. Temel, “Ancak Apple’dan çok olumlu bir dönüş alamamıştım. Üstelik ceza yemiştim” açıklaması yaptı. 

Apple, Çayan Temel'e gönderdiği teşekkür mailinde Temel’e teşekkür ederken, bulduğu açığın iOS 13.2 ile beraber çözüldüğünü bildirdi. Apple, mailinde bir sürpriz olarak Çayan Temel’e iTunes bakiyesi olarak 500 TL yüklendiğini söyledi.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/teknoloji/apple-once-ceza-verdi-sonra-tesekkur-etti-5431856/
82
14
8
6
4
Emoji İle Tepki Ver
82
14
8
6
4