Apple CEO’su Tim Cook’tan Samsung Kullanıcılarına Mesaj: “Ne Olursan Ol Gel!”

0
0
0
0
0
Apple, yılın ilk çeyreğinin mali raporlarını açıkladı. Satışlar iyi, Note 7 patlaması ise şirketin fırsatlarını arttırmış görünüyor.

Dün Apple, yılın ilk mali çeyreğine dair sonuçları açıkladı. Toplam 45.4 milyon cihaz satan şirket, geçtiğimiz yılın son çeyreğinin sayısı olan 48.04 milyondan biraz daha az telefon sattı. Yine de Wall Street analistlerinin beklentilerini karşılayarak 44.8 milyonu geçti. 

Tabii ki iPhone, birçok kullanıcıya göre cihazların kralı ve rakiplerinden çok satması normal. Ancak Samsung Galaxy Note 7 skandalının etkileri satışlara yansımış gibi görünüyor. Patlama olaylarından sonra birçok Samsung kullanıcısı Apple Store’lara koşarak gitti. Dolayısıyla bu sayılar bizi şaşırtmadı. 

CEO Tim Cook, Apple Pay işlemlerinin %500 arttığını duyurdu. Servis sağlayıcıların gelişmesi ise bunda birinci etken. Muhtemelen Apple, yakın zamanda “Nesnelerin İnterneti” konseptine daha çok yatırım yapacak. Şirket bakalım ne gibi yeni cihazlar çıkaracak, hep birlikte göreceğiz.

Cook, Note 7 patlamalarının iPhone satışlarına etkili olduğunu söylediyse de bu meselenin üzerinde pek durmadı. Bunun kendileri için bir fırsat olduğunu, kendilerine geçmek isteyenlerin önceden hangi markayı kullandığının önemli olmadığını söyleyen Cook,  bunu sorgulamayacaklarını ima eden ifadeler kullandı. Kısacası Apple, kendilerine geçen kullanıcılardan gayet memnun.

iPhone 7 ve 7 Plus için çok fazla talep olduğunu belirten Tim Cook, şirketin şu anki odak noktasının bu talepleri karşılayabilmek olduğunu söyledi. Sanıyoruz ki bu talepler, birkaç ay içinde karşılanacak ve şirket gücünü daha çok yeni projelerinde kullanacak

Kaynak : http://www.phonearena.com/news/Apples-Tim-Cook-on-the-Note-7-incident-We-welcome-all-switchers_id87063
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0