Apple CEO'su Tim Cook: Şirketlerin Kripto Para Girişimlerini Desteklemiyorum

12
5
5
2
1
Apple CEO'su Tim Cook, Fransa merkezli Les Echos isimli bir finans gazetesine konuştu. Şirketlerin kripto para birimleriyle ilgilenmesini desteklemediğini söyleyen Cook, bu tarz girişimlerin şirketleri güçlendirmeyeceğini söyledi. Ayrıca Tim Cook, paranın şirketlerin elinde değil, ülkelerin elinde olması gerektiğini düşünüyor.

Kripto para birimlerinin her geçen gün biraz daha yaygınlaşmasıyla birlikte Facebook, platformun kendi kripto para birimi olan "Libra Coin"i duyurdu. Şirketin bu konudaki çalışmaları devam ediyor ancak ABD merkezli başka bir dev, bu duruma çok da sıcak bakmadığını açıkladı.

Şirketlerin kendi kripto para birimlerini çıkartmasına karşı olan isim, Apple'ın CEO'su Tim Cook. Cook, yaptığı açıklamalarda kripto para birimlerinin şirketler için çok da gerekli olmadığını ifade ederek herhangi bir şirketin kendi kripto para birimi üzerinde çalışmasını mantıklı bulmadığını ve bu kapsamda şirketleri eleştirdiğini söyledi.

Tim Cook

Fransa merkezli Les Echos isimli bir finans gazetesine konuşan Apple CEO'su, para birimlerinin ülkelerin elinde kalması gerektiğini söyleyerek bu tarz fikir ve girişimlere karşı olduğunu ifade etti. Cook, özel şirketlerin bu şekilde güç kazanamayacağına inanıyor. Cook'un bu açıklamaları, Apple'ın ilerleyen dönemlerde kendine ait bir kripto parasının olmayacağının göstergesi.

Anlaşılan o ki Tim Cook, pek çok siyasetçi gibi kripto paralara güvenmiyor. Ancak bu açıklamalar, Apple'ın kripto para ekosistemine karşı olduğu anlamına da gelmiyor. Bunun nedeni ise Apple Pay Genel Başkan Yardımcısı Jennifer Bailey'in geçtiğimiz dönemlerde kripto para birimlerinin uzun vadede geleceğini parlak gördüğünü söylemesi.

Facebook, bu konuya değinmese ve önünde siyasi engeller olsa da Libra Coin konusunda kararlı ve iddialı gibi görünüyor. Ancak şu sıralar Facebook, bu konuda sıkıntılı günler geçiriyor. Çünkü The Wall Street Journal gazetesi, Master Card ve Visa'nın Libra Coin ortaklığından çıkmaya karar vermek üzere olduğunu duyurdu. Ayrıca projenin diğer önemli ortağı PayPal'ın da ortaklıktan ayrılmayı düşündüğü iddia ediliyor.

Kaynak : https://mashable.com/article/tim-cook-currency/
12
5
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
12
5
5
2
1