Apple, Çoğu Önemli Sorunu Gideren Bir Güncelleme Yayınladı

10
9
1
1
0
Apple, iOS 11.4’ün ardından bazı performans iyileştirmelerinin yanı sıra yenilikler içeren bir güncelleme yayınladı. Gelen bu yenilikler bilhassa MacOS kullanıcılarını yakından ilgilendirirken, mobil platform için de oldukça ilgi çekici detaylar barındırıyor.

Apple’ın son dönemlerde eski yıllara nazaran çok daha fazla güncelleme yayınladığı hepimizce malum. Son olarak iOS 11.4’ü piyasaya sürmesinin ardından Apple TV ve Apple Watch için de güncelleme getiren firma, MacOS High Sierra sürümünü de 10.13.5'e yükseltti. Bir dizi performans iyileştirmeleri ve hata düzeltmelerinin yanı sıra güncellemenin en dikkat çekici ayrıntısı, tüm Apple cihazları arasında ki mesajları senkronize etme özelliğinin eklenmesi oldu.

Apple, daha önce iCloud ile mesajlar üzerinde uzun süre boyunca senkronize testleri yapmıştı. Bilhassa beta sürümlerde sık sık test edilen bu özellik, nihayet son halini almış oldu. Geçen hafta yayınlanan son güncelleme ile birlikte bu yeni özellik; iPhone, iPad ve iPod Touch cihazlarında ki yerini almakla beraber artık MacOS cihazlarda da kullanılabilecek.

iCloud’un yeni senkronizasyon özelliği sayesinde, tüm cihazlarda ki sohbetlerinize eş zamanlı olarak erişebiliyorsunuz. Böylece yeni bir Apple cihaza geçtiğinizde konuşma geçmişiniz kaybolmuyor, belirli bir konuşmayı ya da mesajı sildiğiniz zaman ise aynı Apple Kimliği kullanılarak güncel durum tüm cihazlara yansıtılıyor.

Yeni gelen güncelleme ile birlikte Mac kullanıcılarını da sürpriz bir yenilik bekliyor. Buna göre bu kullanıcılar artık cihazlarında yer kaplayan ekleri iCloud üzerinde depolayabiliyorlar. Fakat Apple’ın sunduğu ücretsiz alanın yalnızca 5GB olduğunu unutmamakta fayda var. Bu nedenle fazla dosya aktarımı durumunda hesabınızı yükseltmeniz gerekebilir.

MacOS High Sierra 10.13.5 sürümüne gelince. Specter varyant 2 güvenlik açığı kapsamında Intel ve AMD CPU’yu güçlendiren güncelleme, beraberinde yeni sürücüleri de getiriyor. Tabi bu güvenlik yamalarından tek nasibi MocOS almamış. Posta uygulaması yoluyla korsanlar tarafından gönderilen şifrelenmiş e-postaların yakalanması ve okunmasına izin veren güvenlik açığı da yeni güncelleme ile kapatılıyor. iBooks’ta tespit edilen bir güvenlik açığının kapatılması ve performans iyileştirmeleri ise diğer etkenler olarak ön planda. Son olarak Apple’ın her yıl düzenlediği WWDC Etkinliği ile IOS 12, gelecek nesil WatchOS, TvOS ve MacOS 10.14 sürümlerinin ortaya çıkacağını belirtelim.

Kaynak : https://beebom.com/apple-releases-macos-update-icloud-sync-messages-security-improvements/
10
9
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
9
1
1
0