Apple'da Kan Kaybı Sürüyor: iPhone ve iPad'de Satışlarında Büyük Düşüş!

0
0
0
0
0
2016 yılı 3. çeyrek sonuçlarını açıklayan Apple'da güzler gülmüyor. iPhone ve iPad satışlarında gerileyen şirketin tek tesellisi Mac satışları.

2016 yılı 3. çeyrek finansal sonuçlarını açıklayan Apple’da yüzler gülmüyor. Yılın 2. çeyreğinde gerileme yaşayan şirket, Nisan, Mayıs, Haziran döneminde de istediği sonuçları elde edebilmiş değil. Bu dönemde 42.3 milyar dolar gelir açıklayan şirket bir önceki çeyreğe göre yüzde 16, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 15 gerilemiş durumda.

Apple’ın gerileyişindeki en büyük etkenlerden birisi de iPhone satışlarındaki azalma. Bu çeyrekte 40.3 milyon adet iPhone satan şirketin geliri 24 milyar dolar oldu. Geçtiğimiz çeyrekten 11 milyon daha az iPhone satan şirket iPad satışlarında da yaklaşık 400 bin adetlik bir gerileme yaşadı. Yıldan yıla oranlarda ise iPhone satışlarındaki kayıp yüzde 16, iPhone satışlarındaki kayıp ise yüzde 9 oldu.

Mac’te tablo biraz daha olumlu. Geçtiğimiz çeyrekte 4 milyon adet Mac satan Apple bu çeyrekte 4.25 milyon adete ulaşmayı başarmış durumda. Mac satışlarında çeyrek bazlı yüzde 5 artış söz konusu ancak geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre burada da yüzde 11’lik bir düşüş var. Bakalım Apple gelecek çeyrekte bu oranları artırmayı başarabilecek mi?

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0