Kullanıcılarının Sözünü Dinleyen Apple, Sonunda Daha Küçük Bir iPhone Üretecek

80
24
9
8
4
Apple, 2020'nin başlarına doğru daha küçük ve daha ucuz bir iPhone modeli piyasaya sürebilir. Ancak bu telefon yeni modellerden değil iPhone 8'in küçültülmüş modeli olacakmış gibi gözüküyor.

Apple yeni iPhone modelleri ile birlikte bir kesim kullanıcıları tarafından tepki toplamıştı. Telefonların çok büyük olduğunu ve kullanmakta zorluk çektiklerini dile getiren, daha küçük bir iPhone modelinin üretilmesini isteyen bir topluluk vardı. Geçmişte de iPhone SE'yi çıkartan Apple, tam olarak da bu kullanıcılara yönelik bir telefon üretmeyi başarmıştı. Şimdi ise çok tutan SE modeline benzer yeni bir telefon üretmek için çalışmalara başladığı ortaya çıktı.

iPhone SE, iPhone 6'nın daha küçük bir modeli olarak tasarlanarak piyasaya sürülmüştü. Bu telefonun ise iPhone 8'in daha düşük bir modeli olması bekleniyor. iPhone 11 ile kıyaslanacak olursa çok daha uygun bir fiyata satılması bekleniyor. 2016 yılında piyasaya sürülen iPhone SE, 400 dolar değerinde bir fiyat etiketine sahipti. iPhone SE 2'nin de benzer bir fiyatla geleceği tahmin ediliyor.

Peki ya özellikleri?

iPhone

Her ne kadar telefonun temelinde iPhone 8'in daha küçük ve daha uygun bir fiyatlı haliyle gelecek olduğu tahmin edilse de telefonun işlemcisi ve RAM miktarı, iPhone 11 ile aynı olması çok daha muhtemel. Yani telefon yeni nesil olan A13 işlemci ile birlikte gelecek.

Apple, iPhone 8'den sonra Touch ID yerine Face ID kullanmaya başlayarak 'home' düğmesini telefonlarından kaldırmıştı. Bu yeni telefonda da Face ID ile karşılaşmamız oldukça muhtemel. Telefonda ise 'home' düğmesinin kullanılmaması bekleniyor.

Her ne kadar söylentiler ortada dolaşıyor olsa da Apple tarafından telefonla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat birçok kaynak tarafından Apple'ın bu yeni iPhone SE 2 üzerinde çalıştığı hakkında söylentiler gelmeye devam ediyor. Söylentilere göre telefon 2020'nin başlarında piyasaya sürülecek.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/apple-iphone-se-2-release-date-design-rumored-early-2020-2019-10
80
24
9
8
4
Emoji İle Tepki Ver
80
24
9
8
4