Apple’dan Büyük Karar: Haritalar Uygulaması Yeniden Geliştirilecek

15
4
3
1
1
Bildiğiniz üzere Apple, haritalar uygulamasında beklediği başarıyı yakalayamadı. Her konuda adından söz ettirmeye alışmış olan firma, bu kötü gidişata şimdi bir dur dedi ve kendi ‘Haritalar’ uygulamasını sıfırdan yazmaya karar verdi.

Apple Haritalar, tanıtımından bu yana çok da parlak günler geçirmiyor. Sürekli olarak kıyaslamalara tabi tutulan uygulama, sonrasında verdiği hatalarla birlikte adeta markanın imajını zedelemişti. Ancak her konuda başarı yakalamaya ve adından söz ettirmeye alışmış olan Apple, bu kötü izlenime son vermek istedi. Kendi ‘Haritalar’ uygulamasını yazmaya koyulan teknoloji devinin, çok daha başarılı bir uygulama çıkaracağına emin olabiliriz.

Olayı geniş kapsamlı olarak düşünen Apple Haritalar geliştiricileri, kullanıcılarına dünyanın her yerinde rahatlıkla kullanabilecekleri bir hizmet sunmaya çalışıyor. Kendi kamera, sensör araçları ve araba filosuyla çekimleri gerçekleştiren firma, bir sonraki iOS 12 Beta ile San Francisco ve Bay Area’dan başlayarak tüm Kaliforniya’yi kapsayacak şekilde çalışmalarına devam edecek.

Bu noktada her yeni gelen iOS sürümünde güncellenmiş haritadan kesitler sunulacak. Yollarda ve alanlarda meydana gelen değişimler ise direk olarak kullanıcılara ulaştırılabilecek. Konu hakkında konuşan Apple’ın bilgisayar programcısı Eddy Cue, dünyanın en iyi harita uygulamasını yapmaya çalıştıklarını ve bu sebeple araştırmalarını bir üst seviyeye taşıdıklarını ifade etti.

Kaynak : https://techcrunch.com/2018/06/29/apple-is-rebuilding-maps-from-the-ground-up/
15
4
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
15
4
3
1
1