Apple'dan Gizlilik Odaklı Yeni Özellik: Apple ile Giriş Yap

22
3
1
0
0
Apple, WWDC kapsamında yeni gelişmelerini paylaşıyor. Şirketin paylaştığı bu yeniliklerden bir tanesi de Apple ile giriş yap.

Gizliliğin oldukça hararetli tartışmalara konu olduğu son dönemlerde Apple, WWDC kapsamında daha çok gizlilik yönlü özelliklerinin tanıtımını yapıyor. Gizlilik odaklı tanıtılan bu özelliklerden bir tanesi de “Apple ile giriş yap”. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, uygulamalara ve servislere hızlı, kolay ve takip edilmeden erişebilecek

Siteler ve uygulamalar e-posta adresini talep edebilecek. Tabii ki böyle bir şey istemeyen kullanıcılar için e-posta adresini saklama seçeneği de bulunuyor. Tüm bunların yanı sıra şirketin getirdiği bu yeni özellikte Apple, rastgele bir e-posta adresi oluşturacak ve bu servislerden gelen mesajlarınızı normal gelen kutunuza aktaracak.

Bu özelliği istediğiniz zaman pasifleştirebileceksiniz. Apple ile giriş yap özelliği, web de dahil olmak üzere şirketin birçok cihazında kullanılabilecek. Facebook ve Google gibi şirketlerin kullandığı bu özelliği Apple'ın da kullanıcılarına sunması hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/06/03/apple-sign-in-privacy-wwdc/
22
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
22
3
1
0
0