Apple, HomeKit Sistemine İki Yeni Özellik Ekledi

8
2
0
0
0
Apple, WWDC 2019 etkinliğinde güvenlik kameraları ve yönlendiricilerle ilgili özellikler geliştirdiğini açıkladı. Yeni gelen özelliklerle birlikte kamera görüntüleri, 10 gün boyunca ücretsiz olarak bulut üzerinde depolanabilecek.

Apple 2014 yılında sunduğu HomeKit isimli akıllı ev sistemine her sene yaptığı gibi, bu senede bazı yenilikler getirdi. Bu yeniliklerin isimleri ‘HomeKit Secure Video’ ve ‘HomeKit-enabled routers’.

Bu sene eklenilen yeniliklerle birlikte, kullanılan güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntüler, artık buluta gönderilmeden önce, evinizdeki cihazlar tarafından analiz edilecek. Kullanıcılar tarafından uzun zamandır istenen bu özellik, önemli bir güvenlik açığını kapatacak.

Bu özelliğe sahip ilk kameralar, Logitech, Arlo gibi önde gelen firmalar tarafından üretilecek. Bu özellik kameraların, buluta gönderdiği videoların şifrelenip, 10 gün boyunca ücretsiz olarak depolanmasına da olanak tanıyacak.

Getirilen bir diğer özellik olan yönlendirici desteği, aksesuarların ev ağınıza bağlanmasına engel olabilmenizi sağlayacak. Bu desteğe sahip olan ilk yönlendiriciler, Linksys, Euro ve Spectrum şirketleri tarafından üretilecek.

HomeKit sunduğu yeni özelliklerle birlikte en çok kullanılan akıllı ev sistemlerinden biri olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/6/3/18646453/apple-homekit-support-smart-home-security-routers-wwdc-2019
8
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
2
0
0
0