Apple'dan Katlanabilir Telefonların Hayal Kırıklığını Tamir Edecek Bir Model Gelebilir

11
9
2
2
1
Samsung ve Huawei'nin katlanabilir telefonları kısa süreli heyecan yaratsa da tüketicilerin tam olarak beklentilerini karşılayamadılar. Apple, katlanabilir iPhone modeli ile bu beklentileri karşılayabilir.

Samsung ve Huawei, Şubat ayının sonlarında gerçekleştirdikleri lansman etkinlikleriyle ilk katlanabilir akıllı telefonlarını gün yüzüne çıkardılar. Her ikisi de devrimsel bir teknolojiyi tüketicilerin beğenisine sunuyor olsalar da pek çok farklı konuda eleştiri bombardımanına tutuldular. Öncelikle her ikisi de oldukça pahalıydı. Ayrıca Samsung Galaxy Fold, ikinci ekranı 10 yıl öncesine ait bir telefonmuş gibi, LG Mate X ise ekran açıldığında buruşmuş bir plastik gibi göründüğü için eleştirildi. Sonuç olarak her iki cihaz da devrimsel bir teknolojiyi beğenilmeyen tasarım ve fiyatlarla tüketicilerle buluşturdu.

Galaxy Fold ve Mate X, katlanabilir akıllı telefonlar konusunda tüketiciler hevesini bir miktar kırmış olsa da tüketicilerin hayal ettikleri premium katlanabilir akıllı telefon Apple tarafından sunulabilir. Bildiğiniz gibi Apple, özellikle son yıllarda bir ‘ilk’ gerçekleştirmek yerine halihazırda kullanılan, tamamlanmış teknoloji ürünlerini maksimum verimlilikle tüketicilere sunuyor. Aynı şey katlanabilir akıllı telefonlar için de gerçekleşebilir. Çoğu amiral gemisinin ekranlarını korumakta olan Corning, katlanabilir akıllı telefonlar için bükülmeyi destekleyen bir Gorilla Glass cam geliştiriyor. Apple’ın bu ‘koruyucu’ camı kullanması muhtemel. Dolayısı ile Apple’ın katlanabilir akıllı telefonu Mate X gibi plastik bir görünüme sahip olmayabilir.

Samsung, Galaxy Fold için yaklaşık 2000 dolarlık bir fiyat etiketi belirlerken Huawei, Mate X için 2600 dolarlık fiyat açıkladı. Cult of Mac tarafından aktarılan bilgiye göre Apple, katlanabilir akıllı telefonunu çok daha tüketici dostu bir fiyattan piyasaya sürecek. Tahmin edebileceğiniz gibi cihaz, standart bir iPhone modelinden daha pahalı olacak. Ancak muhtemelen fiyatı gördüğünüzde şaşırmaktan fazlasını yapabileceksiniz. Yine de şu an için katlanabilir bir iPhone modeli hakkında bir bilgiye sahip olmadığımızdan fiyatı hakkında da bir yorumda bulunamıyoruz.

Benz Patent-Motorwagen, 1886 yılında ilk otomobili tanıttığında fiyatı, iyi bir işçinin bir yılda kazandığı ücretten yüksekti ve üç tekerlekli bu aracın kullanımı hiç da kolay değildi. Bir yıl sonra Henry Ford, Model T’yi çok daha uygun fiyatlı ve kullanımı kolay şekilde piyasaya sürdü. Binlerce yıldır ulaşım ihtiyacını atlarla idare ettiren insanlar, bu yeni aracı kabul ettiler. Apple’ın kurucusu olan Steve Jobs, ‘İnsanlar, siz onlara gösterene kadar ne istediklerini bilmiyorlar.’ diyerek tüketicilerin ürünlere bakış açısını güzel bir şekilde özetlemiştir. Şu an için katlanabilir akıllı telefonlar tüketicileri kısa süreli heyecanlandırmaktan fazlasını yapmamış olabilir. Ancak Apple katlanabilir iPhone’unu tanıtana kadar bekleyin.

Kaynak : https://www.cultofmac.com/617854/folding-iphone-flexible-display-opinion/
11
9
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
11
9
2
2
1