Apple'dan Mobil Cihaz Sektörünün Tüm Kârına Vurgun!

1
0
0
0
0
Apple, rakiplerinin içinde bulunduğu sıkıntılı süreçten çılgın bir kâr ile çıktı.

Samsung'un en büyük kozu Note 7'nin üretiminin durdurulması ve cihazların geri çağırılması, Apple'a önemli bir fırsat sunmuştu. Note 7'ye rakip olması beklenen iPhone 7 ve 7 Plus, sektörde tek kalmış ve tercih edilebilir en üst seviye cihazlar konumuna gelmişlerdi.

Nitekim BMO Capital Markets analistlerine göre de tam olarak böyle oldu. iPhone 7 ve 7 Plus, yılın üçüncü çeyreğinde mobil cihaz sektörüne resmen damgasını vurdu. Apple, yılın üçüncü çeyreğinde sektörden %103.6 kâr elde etti.

Aynı dönemde Note 7 problemi ile uğraşan Samsung'un elde ettiği kâr ise %0.9 civarında. Apple'ın %100 barajını aşmasını sağlayan şey ise LG ve HTC gibi firmaların kâr konusunda eksiye inmeleri.

Aslında birim bazında, yani satılan ürün sayısına baktığımızda hiçbir firma Samsung'un yanına yaklaşamıyor. Bunun sebebi Samsung'un her segmentten, tüm müşteri profiline hitap eden farklı cihazlar üretiyor oluşu. Apple ise Samsung'a nazaran çok daha az cihaz üretiyor. Ancak cihazlara biçilen yüksek fiyatlar, Apple'ın cebini fazlasıyla doldurmaya yetiyor.

Apple, yılın üçüncü çeyreğinde pazarın tüm kârını cebine atmış durumda. Bakalım başta Samsung olmak üzere yılın son çeyreğinde ve önümüzdeki yılın ilk dönemlerinde sektör kârında tablo nasıl olacak.

Kaynak : https://9to5mac.com/2016/11/04/apple-iphone-captures-103-6-of-smartphone-industry-profits-in-q3-according-to-analyst-estimates/
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0