Apple’dan Oyuncuların Gönlünü Fethedecek iPhone X Reklamı

38
11
5
2
2
Apple’dan Oyuncuların Gönlünü Fethedecek iPhone X Reklamı
Apple, 12 Eylül 2017’de piyasaya sürdüğü amiral gemisi iPhone X’da ve iPhone 8 modellerinde A11 Bionic adını verdiği bir mobil işlemci yongası kullanmıştı. Mobil oyuncuların gönlünü çalacak yeni bir reklam yayınlayan Apple, işlemcisiyle ilgili iddiaları yeniden vurguladı.

Mobil işlemciler artık bilgisayara kafa tutabilecek düzeye geldiler. Elbette oyuncu bilgisayarları kadar üstün performans sunmasalar da o günler de çok yakınımızda. Qualcomm, Apple ve Samsung’un başını çektiği mobil yonga sektörü, günden güne evriliyor. Apple’ın iPhone X ve iPhone 8 modellerinde kullandığı A11 Bionic çipi ise hala piyasadaki en güçlü işlemci yongalarından birisi.

Yıl boyunca iPhone X’un devrimsel yüz tanıma özelliğine odaklanan reklamlarla karşımıza çıkan Apple, yeni iPhone modellerinin tanıtımı yaklaştıkça, orijinal iPhone X’u daha farklı konumlandırmak istiyor. Bu nedenle A11 Bionic’in mobil oyun performansı konusunda öne çıkan avantajlarını bir reklamda topluyor. 

Önce videoyu izleyip, ardından analizini yapalım:

iPhone X’uyla mobil oyun Vianglory 5V5 oynayan bir oyuncuyu izliyoruz. Genç adam oyunu sıradan bir günde yolda yürürken rahatlıkla oynayabiliyor. Apple burada mobiliteyi vurgulamak istiyor. Aynı zamanda güçlü grafik işlemcisi sayesinde oyunun adeta içindeymiş hissi yaratan grafiklerle karşılaşıyoruz. Burada az da olsa işlemcinin arttırılmış gerçeklik performansına bir gönderme var. 

Apple’ın bu reklama “unleash” yanı “ortaya çıkar” demesinin nedeni ise yüksek oyun performansı için iPhone'u en mantıklı seçenek olarak göstermek istemesi. Ayrıca video sonundaki sahneyle sadece oyunculara değil, oyun yayıncılarına da seslendiğini görüyoruz. Genç arkadaşımız, izlediğimiz bütün macerasını YouTube Gaming üzerinden canlı olarak yayınlamış. 

Bakalım önümüzdeki Eylül ayındaki iPhone modelleri için nasıl reklamlarla karşılaşacağız.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Latest-ad-for-the-Apple-iPhone-X-will-unleash-the-gamer-in-you_id107029
38
11
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
38
11
5
2
2