Apple'dan Sipariş Kapmak İsteyen Foxconn, MicroLED Teknolojisine Yatırım Yapıyor

10
5
1
0
0
Tayvan merkezli elektronik üreticisi Foxconn, microLED teknolojisine yaptığı yatırımları genişletmeye hazırlanıyor. Şirket bu atılımla birlikte, gelecek nesil iPhone'lar için sipariş almayı hedefliyor.

Çin'e en büyük ihracatları yapan şirketlerden birisi olan Foxconn, resmi olarak microLED ekranlar üzerine yatırım yapacağını duyurdu. OLED ekranların gelişmiş versiyonları olarak bilinen microLED ekranlar için harekete geçen Foxconn, bu sayede gelecek nesil iPhone'larda kullanılacak olan ekranları üretmek için Apple'a karşı açık teklifte bulunmuş oldu.

MicroLED ekranlar, OLED ekranlara oranla daha doygun renklere sahip. Çok daha yüksek kontrast oranına sahip olan microLED ekranlar, hızlı tepkime süreleriyle de OLED ekranların önüne geçiyorlar. Tüm bu özelliklerin yanında OLED ve LCD ekranlara oranla çok daha parlak ve kaliteli bir ekran deneyimi sunan microLED ekranlar, 2014 yılından beri Apple'ın dikkatini çekiyordu.

Apple bu konuda ilk girişimlerini microLED ekran yapımcısı LuxVue şirketini satın alarak gerçekleştirdi. Apple, 1 yıllık süreçte fabrikada gizli bir laboratuvar kurmuş ve burada microLED ekranlar üzerine çalışmalara devam etmişti. 2017 yılına gelindiğinde ise Apple, merkezine çok uzak olduğu için bu fabrika işlevini yitirdi ve Kaliforniya'da bulunan fabrikada çalışmalara devam edildi. 

MicroLED ekranlı cihazları görmemiz için birkaç yıl daha beklememiz gerekiyor. Apple cephesinden bakıldığında ise bu ekranların üretimi için mutlaka dış pazara ihtiyaç duyulacak. Foxconn ileri görüşlü bir hamleyle, Apple'ın siparişlerini almak için şimdiden harekete geçmiş durumda.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/04/30/foxconn-investing-in-microled-for-future-iphones/
10
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
5
1
0
0