Apple'ın 'Deep Fusion' Teknolojisi, iOS 13.2 Beta ile Göründü

14
4
3
3
1
Apple'ın iPhone 11'le tanıttığı "Deep Fusion" teknolojisi, iOS 13.2'nin beta sürümüyle gün yüzüne çıktı. Apple'ın bu teknolojiyle neler sunabileceği de, Deep Fusion modunda çekilen bir fotoğrafın ortaya çıkmasıyla anlaşılmış oldu.

Eylül ayı içerisinde yeni iPhone modellerini tanıtan Apple, tanıtımlar sırasında "Deep Fusion" isimli bir özellikten de bahsetti. Teknoloji devi bu özelliğin, bir iPhone ile bugüne dek çekilmiş en detaylı görüntüyü verebileceğinin altını çizdi. Yapay zeka desteğinden yararlanan bu teknoloji, deklanşöre dokunduğunuz anda 4 adet kısa birincil ve 4 adet de ikincil çekim yapıyor. Deklanşöre basıldığında ise 1 uzun pozlama daha yapıyor.

Deep Fusion, şu an için sadece iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modellerinde mevcut. Ancak şimdiye dek bu özellik aktif değildi. Apple'ın, iOS 13.2 beta sürüm güncellemesiyle ise bu özellik aktif olarak kullanabilir oldu. Hal böyle olunca da Deep Fusion özelliğinin ne sunabildiğine dair ilk görüntüler gelmeye başladı.

iPhone 11 serisi

Deep Fusion teknolojisi, yeni iPhone'larda bulunan "A13 Bionic" işlemcisi sayesinde çalışma imkanı buluyor. Bu modda çekilen fotoğraflar, işlemcinin sahip olduğu makine öğrenme yeteneği sayesinde detaylı olarak analiz ediliyor ve bu analizlerin sonucunda ortaya, daha ayrıntılı, daha net ve daha doğal görüntüler çıkıyor. 

İşte Deep Fusion teknolojisi yardımıyla çekilen bir fotoğraf

Deep Fusion örnek fotoğraf

Apple'ın yeni Deep Fusion teknolojisi, iOS 13.2'nin tam sürümüyle birlikte tüm iPhone 11 serisi sahiplerinin hizmetine sunulacak. Ancak bir iPhone 11 sahibi olanlar ve iOS 13.2 beta sürümünü kullananlar da bu teknolojiyi deneyimlemeye başlayabilirler.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/apples_deep_fusion_photography_arrives_with_ios_13_2_beta-news-39427.php
14
4
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
14
4
3
3
1