Apple'ın Değeri, ABD'nin Enerji Sektörünü Geride Bıraktı

17
8
3
2
0
Akıllı telefon alanında son zamanlarda yaşadığı durgunluğa rağmen Apple, şu an ABD'nin enerji sektöründen daha büyük bir değere sahip. Görünüşe göre bu yükselişe en büyük katkı, AirPods Pro gibi son zamanlarda büyük ses getirmiş yeni giyilebilir ürünlerden geliyor.

Financial Times'ın yeni bir haberine göre Apple, ABD'nin bütün büyük sermayeli enerji şirketlerinden daha yüksek bir değere sahip. Apple'ın güncel pazar sermayesi 1,2 trilyon dolar değerinde. Açıklanan 1,12 trilyon dolar değer, S&P 500'deki enerji sektörünü de geride bırakıyor. 

Apple ve enerji sektörü hakkındaki rapora göre petrol fiyatları, 2018'in son çeyreğindeki kayıptan bu yana bir düzelme sağlayamadı ve bir varil fiyatı 60 ile 70 dolar arasında gidip gelmeye devam ediyor. Genel bağlamda küresel büyümenin azalması endişesi ile birlikte doğal kaynaklara fazla yüklenildi ve Washington/Beijing arasındaki ticari gerginliklerle beraber durum daha kötü bir hâl aldı.

Apple'ın başarısının büyük payı yeni giyilebilir teknolojik ürünlere ait:

airpods pro

Apple, hisse fiyatlarında bu sene neredeyse %70'lik bir gelişme kaydetti. Bu ayın başlarında hisse başına 267,84 dolarlık yeni tepe noktası kaydedildi. Bu gelişmenin iPhone satışlarının yavaşladığı bir zamanda gerçekleşmesi, Apple için iyi bir durum oldu. Apple'ın, iPhone satışlarının artmasını istediği çok açık olmakla beraber şirketin yükselişi sadece başlıca ürünler olan telefonlara yüklenemez. Apple, bu başarıyı daha büyük sükse yapan AirPods gibi yeni giyilebilir teknolojik ürünlerine borçlu.

Şu an AAPL hisse değeri 267,25 dolar değerinde. Bu değerin Apple'ın gördüğü en yüksek hisse değerine yakın olması ile birlikte bu değer, şirketin en yüksek bireysel hisse değeri değil. AAPL'nin en yüksek bireysel hisse değeri 705 dolardı ve bu değere 2012 yılının eylül ayında ulaşıldı. Apple'ın hisselerinin 2014 yılında 7'de 1'e bölündüğünü de ekleyelim. Bu duruma göre teorik olarak önceden bölünmüş hisse değerleri, şu an 1.870 dolardan daha fazla bir değere sahip olurdu.

Kaynak : https://www.cultofmac.com/669232/apple-is-worth-more-than-the-entire-us-energy-sector-combined/
17
8
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
17
8
3
2
0