Apple'ın Dün Akşam Tanıtmasını Beklediğimiz Fakat Adını Hiç Anmadığı Ürünler

38
8
6
3
1
Apple'ın dün akşam saatlerinde düzenlediği etkinliklerin yankısı devam ediyor. Düne kadar sık sık dillendirilen ancak dün akşam Tim Cook'un adını bile anmadığı ürünleri sizlerle paylaşıyoruz.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, dün akşam Türkiye saatiyle 20:00'da Steve Jobs Theater'da düzenlediği bir etkinlikle 5. nesil Apple Watch, iPad 7, Apple TV+, Apple Arcade ve yeni iPhone modellerini tanıttı. Ancak etkinliklere kadar dillendirilen bazı yeni ürünler, Steve Jobs Theater'da Apple CEO'su Tim Cook tarafından hiç dillendirilmedi. 

Apple, yapılan etkinlikte pek çok yeni ürün tanıttı ancak şirketin yeni ürünleri, sadece dün akşam tanıtılanlarla sınırlı olmayabilir. Dilerseniz şimdi, Apple'ın hiç bahsetmediği ancak sık sık dillendirilen ve ilerleyen dönemlerde piyasaya sürülme ihtimali olan ürünlere yakından göz atalım.

Apple

iPhone SE 2

iPhone SE 2

4 inç boyutundaki küçük versiyonuyla, karşımıza ilk kez 2016 yılında çıkan iPhone SE, Apple'ın devrim niteliğinde olan iPhone 5s modelinin gelişmiş versiyonuydu. Bu telefon modeli, piyasaya sürüldüğü ilk dönemlerde çok ciddi ilgi de gördü. Daha önce ortaya çıkan söylenti ve raporlar, Apple'ın dün akşamki etkinliklerinde, iPhone SE 2'yi de tanıtacağını düşündürüyordu ancak Tim Cook böyle bir ürünün adını dahi anmadı. 

iPhone SE 2'yle ilgili herhangi bir açıklamanın yapılmaması bu telefonla ilgili iddiaları zayıflatmış olabilir ancak Apple hala iPhone SE 2'yi piyasaya sürebilir. Bunun nedeniyse pek çok akıllı telefon kullanıcısının büyük ekran sevmemesi. 

MacBook Pro 2019 (16 inç)

MacBook Pro

Apple'ın yakın zamanda yenileyerek piyasaya sürdüğü MacBook Pro modelleri, 13 ve 15 inç boyutlarında iki farklı modelden oluşuyor. Ancak daha önce ortaya atılan söylentiler, Apple'ın 16 inçlik bir MacBook Pro modelinin de olacağını belirtiyordu. Fakat dün akşam Tim Cook, böyle bir açıklama yapmadı.

Tim Cook'un yeni bir MacBook açıklamaması, şirketin 16 inç boyutlarında bir ürünü piyasaya sürmeyeceğinin bir göstergesi değil. Intel kısa bir süre önce yeni işlemcilerini duyurdu. Apple, Intel'in yeni işlemcilerini kullanarak işlemcileri de güncellenmiş olan yeni bir 16 inç boyutlu MacBook Pro'yu ilerleyen dönemde piyasaya sürebilir.

iPad Pro

iPad Pro

Teknoloji devi, düzenlediği etkinliklerin ciddi bir bölümünü yeni iPad'e ayırdı. Bunun nedeni, Apple için devrim niteliğinde olan iPadOS'un ilk kez kullanılmaya başlanacak olması. Aslına bakacak olursak yeni bir işletim sistemiyle iPad'lerini destekleyecek olan Apple'ın, yeni bir iPad Pro tanıtmaması hepimizde merak uyandırdı.

iPad Pro, yaklaşık bir sene önce güncellenmiş donanımıyla birlikte piyasaya sürüldü. Ancak ortada yeni bir işletim sistemi var ve tüketiciler, bu yeni işletim sistemini yeni bir iPad Pro'da deneyimlemek isteyecektir. Apple, bu durumu göz önünde bulunduracak ve mümkün olan en kısa sürede yeni bir iPad Pro modeliyle karşımıza çıkacaktır.

Uyku izleme özelliğine sahip Apple Watch

Apple Watch

Dün akşam yapılan etkinliklerin en büyük favorisi belki de beşinci nesil Apple Watch'lardı. Ancak her ne olursa olsun Apple, akıllı saatlerinde uyku izleme özelliğine yer vermiyor. Hem donanımsal hem de yazılımsal anlamda çok fazla özelliğe sahip olan Apple Watch'larda uyku takibinin yapılamaması, tüketicilerin aklındaki belki de en büyük soru işareti.

Şu an için Apple Watch'larda uyku takibinin yapılmasını sağlayan "SleepWatch" isimli bir uygulama var. Ancak bu uygulama üçüncü taraf yazılım ve dolayısıyla Apple, bu hizmeti kendisi sunmuyor. Ancak SleepWatch uygulamasının Apple Watch'larda gayet başarılı çalışması, Apple'ın akıllı saatlerinin teknik olarak bu desteği sunduğunu ortaya koyuyor. Apple'ın bu konudaki stratejisinin ne olduğuysa bilinmiyor.

Bahsettiğimiz bu ürünler, dün akşam düzenlenen etkinliklerde kendine yer bulamadı. İlerleyen dönemlerde bu tarz ürünlerle karşılaşma ihtimalimizin olduğu kadar karşılaşmama durumumuz da bulunuyor. Bunu ancak zaman gösterecek.

Kaynak : https://www.trustedreviews.com/news/iphone-se-2-16-inch-macbook-pro-and-ipad-pro-everything-apple-didnt-announce-3937470
38
8
6
3
1
Emoji İle Tepki Ver
38
8
6
3
1