Apple, Dünyanın En Değerli Şirketi Sıralamasında 1 Trilyon Dolarlık Rekora Koşuyor

33
11
8
2
0
Apple; Amazon, Google, Microsoft ve Facebook ile arasındaki farkı hızla artırarak dünya genelinde yeni bir rekora koşuyor.

Bildiğimiz üzere dünyanın en değerli ilk beş şirketinin tamamını teknoloji devleri oluşturuyor. Apple, Google, Amazon, Microsoft ve Facebook arasında devam eden kıyasıya bir mücadele var ve bu rekabetin teknoloji ve bilimin gelişmesinde büyük bir itici güç etkisi var diyebiliriz. Ancak 2018'in ilk yarısına ait açıklanan rakamlara bakılacak olursa, Apple aradaki farkı açmış ve ilk sırayı kimseye kaptırmaya niyeti yok.

Amerika'da '1 Trilyon Dolar değerindeki ilk şirket olma' konusunda bu beş büyük şirket arasında kıyasıya bir rekabet var ve geçttiğimiz günlerde Microsoft, Google’ı geride bırakarak 3. sıraya yerleşmişti. Ancak Microsoft'un hevesi muhtemelen kursağında kalacak, çünkü Apple'ın değeri artık 950 milyar dolara ulaşmış durumda. İkinci sırada ise Amazon var ve şirketin değeri 819 milyar dolar. Microsoft ve Google'ın ise değerleri 780'şer milyar dolar. Listenin son sırasında ise Facebook var ve değeri rakiplerinin hayli gerisinde; 545 milyar dolar.

Geçtiğimiz yıla kıyasla büyüme oranlarına bakıldığında ilk sırada %75'lik büyüme oranıyla Amazon var. Microsoft ise bir senede %45 büyüme yaşamış durumda. Her ne kadar tüm rakipler hızla büyüse de, rekor hala Apple'ın elinde ve şirketin %32'lik büyümesi de durumun böyle devam edeceğinin kanıtı olarak görülüyor. Bu sene içinde hem tablet satışlarındaki düşüş hem de iPhone X'un aldığı eleştirilere rağmen, Apple'ın 1 trilyon dolarlık değere yakında ulaşması bekleniyor.

33
11
8
2
0
Emoji İle Tepki Ver
33
11
8
2
0