Apple Kullanıcıların Güvenliğini Artırmak İçin Gizlilik Portalını Yeniledi

15
5
0
0
0
Gizlilik gün geçtikçe önem kazanmaya devam ediyor. Bunun farkında olan şirketler gizlilik konusunda yeni adımlar atıyor. Apple, rakiplerinin gerisinde kalmamak ve kullanıcılarının güvenlik ve gizliliğini artırmak için gizlilik portalını yeniledi. Yeni web sitesi birçok kolaylık ve yeni bilgi içeriyor.

Teknolojideki büyük isimlerin tümü, gizlilikle ilgili sorular ve eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Apple da farklı durumda değil ve güncellenmiş bir gizlilik web sitesi ile Facebook ve Google'dan farklı bir hizmet sunmaya çalışıyor.

Şirket, insanların veri toplama ve kullanma yöntemleri hakkında bilmek isteyebileceği her şeye tek elden bir kaynak sağlamak için gizlilik portalını yeniledi. Gizlilik politikalarında değişiklik yapılmamasına rağmen güncellenen site, bilgileri daha erişilebilir ve şeffaf bir biçimde sunmayı amaç ediniyor.

“Gizlilik temel bir insani hak ve Apple'da gizlilik, temel değerlerimizden biri”

Apple, gizlilik portalını yeniledi

Apple, “Gizlilik temel bir insani hak ve Apple'da gizlilik, temel değerlerimizden biri” diyerek güvenlik portalını yenileme işlemlerine başladı. Daha sonra, Fotoğraflar, Haritalar, Siri ve Safari gibi birçok uygulama ve aracının kullanıcıların gizliliğine saygı duyup koruduğunu açıklamaya devam etti

Gizlilik portalı ayrıca ayrıntılı raporlara bağlantılar da içeriyor ancak büyük ölçüde kullanıcıların bilgiye anlaşılır bir biçimde erişmelerini sağlama konusunda bir egzersiz olarak görülebilir. Apple, yalnızca gizliliğin korunmasına yardımcı olmak için ne yaptığını ayrıntılandırmakla kalmıyor; aynı zamanda kullanıcıların kendilerini daha iyi korumak ve kendi verilerini kontrol altına almak için neler yapabileceği hakkındaki bilgileri paylaşıyor. Açıkça söylenmemekle birlikte, kesinlikle kullanıcıları korumak ve güvenliklerini tam kontrol altına almak için Apple'ın rakiplerinden daha ileri gittiğine dair bir düşünce de oluşabilir.

Apple, gizlilik portalını yeniledi

Şirket, kullanıcıların iOS 13 ve macOS Catalina’daki gizliliği nasıl geliştireceklerini anlatan ve iyi bir ölçüm için en son şeffaflık raporlarına bağlanmalarını sağlayan bölümleri de sitede aktif bir şekilde bulunduruyor. Ayrıca Apple'ın en son 29 Ağustos'ta güncellenen Gizlilik Politikası da sitede bulunuyor. Yenilenmiş siteye buradan göz atabilirsiniz.

Kaynak : https://betanews.com/2019/11/06/apple-privacy-policy-portal/
15
5
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
5
0
0
0