Apple, Google’ın iOS Risk Raporunu Resmi Açıklamayla Çürüttü

21
7
4
1
1
Geçtiğimiz günlerde Google Project Zero araştırmacıları, hazırladıkları detaylı raporda iOS’taki güvenlik risklerini ele almıştı. Apple, yayınladığı resmi açıklama ile bu iddiaları çürütmeye çalışırken Google’ı da güvenlik üzerinden korku salmakla suçladı.

Geçtiğimiz günlerde Google Project Zero’dan araştırmacılar, iOS işletim sisteminin güvenlik açıklarına odaklandıkları raporda ‘şimdiye kadar iPhone kullanıcılarına karşı yapılmış en büyük saldırılardan biri’ gibi ifadeler kullanarak dikkatleri üzerlerine toplamıştı. Konuyla ilgili bir açıklama yapması beklenen Apple’dan cevap geldi. 

Apple, yaptığı resmi açıklamada söz konusu atağın özel bir odağının olduğunu ve iddia edildiği gibi iPhone’lara yönelik genel bir durum olmadığını söyledi.Saldırının bir düzineden az internet sitesini etkilediğini belirten firma, Google’ı da tüm iPhone kullanıcılarının telefonlarına sızılmış gibi davranıp korku yaymakla suçladı. 

iphone ios

Apple, bu internet sitesi saldırılarının sadece belli bir süre için aktif olduklarını, bu sürenin de Google’ın iddia ettiği gibi 2 yıl değil 2 ay olduğunu açıkladı. Ayrıca Google’ın bu durumu, kendileri öğrendikten yalnızca 10 gün sonra duyurduğunu açıkladılar. Normalde Project Zero bir açığa rastladığında bunu açıklamadan önce, açığa sahip yazılımın sahibi olan firmaya haber veriyor ve ardından da 90 gün bekliyor. Apple ayrıca açıktan ilk defa haberdar edildikleri anda bile çoktan sorunun çözümü için çalışmalara başlamış olduklarını söyledi. 

Apple, güvenliğin sonu gelmeyen bir yolculuk olduğunu söylerken müşterilerinin de kendilerine güvenebileceğini söyledi. iOS güvenliğinin eşsiz olduğunu çünkü bir uçtan bir uca donanım ve yazılımlarının sorumluluğunu aldıklarını söyleyen firma, dünyanın dört bir yanındaki ürün güvenlik ekiplerinin yeni koruma yöntemleri bulmak ve güvenlik açıklarını buldukları anda yamamak için çalıştıklarını söyledi. 

Google ise orjinal raporunun arkasında duruyor. Firma, Project Zero’nun gelişmiş güvenlik anlayışıyla hareket ettiğini, bunun da daha gelişmiş güvenlik sistemlerini sağladığını belirtti. Raporlarının teknik özelliklere dayandığını söyleyen Google, gelecekte de Apple ile çalışacaklarını ve herkesi güvende tutmayı amaçladıklarını söyledi. 

Kaynak : https://www.fonearena.com/blog/291211/apple-statement-refuting-googles-vulnerability-report-ios-security.html
21
7
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
21
7
4
1
1