Apple, Google’ın Üst Düzey Yapay Zeka Araştırmacılarından Birini Daha Kaptı

9
6
5
3
0
Daha önce Google ve OpenAI için çalışan alanının önde gelen isimlerinden Ian Goodfellow, bundan sonra Apple için çalışacak.

Son dönemlerde kadrosunu güçlendirmek için çalışmalar yürüten ABD’li teknoloji devi Apple, gözünü rakiplerinin üst düzey çalışanlarına dikmiş durumda. Şirket, Google ve Microsoft’tan transfer ettiği çalışanlarla ekibini genişletiyor.

Apple’a katılan son isim olan Ian Goodfellow, alanının önde gelen isimleri arasında yer alıyor. Yapay zeka uzmanı daha önce Google’da ve Elon Musk’ın kurduğu OpenAI laboratuvarında görev yapıyordu. Goodfellow’un LinkedIn profilinde ise artık Apple’da Special Projects (Özel Projeler) grubunda makine öğrenmesi yöneticisi olduğu yazıyor.

Goodfellow, Apple’ın Google’dan gelen ilk çalışanı değil. Goodfellow’un eski patronu ve Google Yapay Zeka Departman Müdürü John Giannandrea da geçen yıl Apple’a geçmişti.

Yapay zeka, teknoloji firmaları için vazgeçilmez bir alan ve bu alanda yetişmiş, şirketlerin ilerlemesine katkı yapacak çalışanlar bulmak oldukça zor bir iş. Google dünyanın en iyi yapay zeka firması olarak görülse de Apple da bu teknolojiyi fiziksel ürünlerine yansıtma şansına sahip. Yüz tanıma teknolojilerinden fotoğraf sistemlerine kadar her yerde yapay zeka kullanabilen Apple, otomobiller için de otonom sürüş yapay zekası geliştirmeye çalışıyor. Bu türden bir proje için de en üst seviyedeki yapay zeka mühendislerinden oluşan bir ekip gerekiyor.

Goodfellow, 34 gibi bulunduğu pozisyon için genç bir yaşta olmasına rağmen GAN (generative adversarial network) adlı yapay zeka sistemini icat etmesiyle biliniyor. Bu sistem, sahte fotoğraflar, videolar, sesler ve metinler oluşturmakta oldukça başarılı. Çizimleri realistik görseller haline getiren yapay zekalar ya da olmayan insanların yüzlerini üreten yazılımlar da GAN projeleri.

Goodfellow’un Apple’da ne alanda çalışacağı bilinmiyor. Belki de genç mühendisin katılımıyla birlikte Siri kendini daha da geliştirebilir.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/4/5/18296473/apple-google-ai-research-poached-ian-goodfellow
9
6
5
3
0
Emoji İle Tepki Ver
9
6
5
3
0