Apple, Güvenlik Açığı Sebebiyle Walkie-Talkie Uygulamasını Devre Dışı Bıraktı

7
5
2
2
0
Apple, Apple Watch'larda olan bir güvenlik açığı sebebiyle Walkie-Talkie uygulamasını kaldırdı. Teknoloji devi şirket, uygulamanın düzeltildikten sonra en kısa zamanda tekrardan yayınlanacağını bildirdi.

Apple, tam olarak belirtilmeyen bir güvenlik açığı sebebiyle Apple Watch'larda kullanılan Walkie-Talkie uygulamasını devre dışı bıraktı. Bugün TechCrunch'a bilgi veren Apple, güvenlik açığı sonucunda bir kişinin iPhone'una, kişinin izni olmadan erişim sağlanabildiği için uygulamayı devre dışı bıraktığını belirtti.

apple

Apple, hata sebebiyle özür diledi ve sorun düzeltilene kadar uygulamanın kullanılamayacağını belirtti. Apple'ın açıklaması şu şekilde oldu:

"Walkie-Talkie uygulamasında bulunan bir güvenlik açığı bize bildirildi ve uygulamayı devre dışı bırakarak sorun üzerine odaklandık. Müşterilerimizden, herhangi bir sorun oluştuysa özür diliyoruz ve özelliği en kısa zamanda geri getireceğimiz bildirmek istiyoruz. Şu an için bu güvenlik açığını kullanarak herhangi bir kötü kullanım tespit edilmedi ancak müşterilerimizin güvenliğini ve gizliliğini ciddiye aldığımız için uygulamayı devre dışı bıraktık. Bu sorun için tekrardan kullanıcılarımızdan özür diliyoruz."

Apple, güvenlik açıklarının belirtildiği bir platform aracılığıyla bilgilendirildi ve güvenlik açığının bu zamana kadar kötüye kullanılmadığını belirtti.

Bu senenin başında FaceTime'da güvenlik açığı tespit eden Apple, açığı ihbar eden Grant Thompson isimli kişiye direkt olarak büyük bir ödül vererek hatayı düzeltmişti. Apple, bu tarz güvenlik konularındaki hassasiyetiyle biliniyor.

Bugün erken saatlerinde Apple, Zoom konferans uygulamasında bulunan bir özelliği devre dışı bırakan bir güncellemeyi de sessiz bir şekilde kaldıracak Mac güncellemesini yayınladı.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/07/10/apple-disables-walkie-talkie-app-due-to-vulnerability-that-could-allow-iphone-eavesdropping/
7
5
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
7
5
2
2
0