Apple, Haritalar Uygulamasına Sokak Görünümü Özelliğini Getiriyor

16
10
2
1
0
Apple, WWDC 2019'da yeni özelliklerini tanıtmaya devam ediyor. Bunlardan bir tanesi ise Apple Maps'e Sokak Görünümü benzeri bir özelliğin ekleniyor olması.

Apple iOS 6 ile birlikte varsayılan harita uygulamasını Google Haritalar'dan Apple Maps'e değiştirmişti. İlk kez o zaman tanıtılan Apple Maps, yıllar içerisinde birçok yeniliğe kavuştu. Bugünkü Apple etkinliğinde tanıtılan yeni özellik ise, uygulamaya -Google Haritalar'ın uzun zamandır sahip olduğu- Sokak Görünümü'nü ekliyor.

Haritada bir noktaya dokunduktan sonra o bölgenin 360 derecelik görüntüsüne bakmanıza olanak sağlayan özellik, iOS'un yeni sürümü iOS 13 ile beraber gelecekken ne kadar yaygın olacağını konusunda net bir şey söylenmiş değil.

Bu yenilik, Apple'ın son yıllarda topladığı yeni harita verilerine dayanıyor. Şirket, yolları haritalamak ve görüntü toplamak için Amerika Birleşik Devletleri'nde ve diğer bazı ülkelerde kendi arabalarını kullandı. Bu durum Apple'ın haritalarda kullandığı tüm verileri elden geçirmeye başlamasına ve yeni görüntüler elde etmesine yardımcı oldu.

Apple, güncellenmiş haritaların ABD genelinde ve 'bazı seçilmiş ülkelerde' yıl sonuna kadar kullanıma açılacağını söyledi.

Apple, yıllardır harita uygulamasını ilk baştaki o özensiz tasarım ve özelliklerden kurtarmaya çalışıyor. Uygulamayı sıfırdan yeniden oluşturmak, Google Haritalar'ın muazzam standartlarına ulaşmak için zorlu bir yol olsa da atılması gereken bir adım ve Sokak Görünümü de bu yoldaki ilk taşlardan bir tanesi.

Apple, yapmış olduğu demoda kendi özelliğinin Google'ınkinden daha akıcı ve zengin görünmesini sağladı. Bu da iOS 13 bu sonbahar piyasaya sürüldüğünde rekabetin artabileceği anlamına geliyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/6/3/18650877/apple-maps-ios-13-google-street-view-wwdc-2019-keynote
16
10
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
10
2
1
0