Apple ile İlgili Hiçbir Şey Satın Almayın Çünkü Bildiğiniz Her Şey Değişiyor!

0
0
0
0
0
Apple'ın merakla beklenen yeni iPhone ve Macbook Pro modellerini duyurmasına kısa bir süre kaldı. Yeni modeller bugüne kadar bildiğiniz birçok şeyi değiştirecek.

Apple’ın merakla beklenen yeni iPhone’ununu tanıtmasına artık sayılı günler kaldı. Eylül ayı içerisinde tanıtılması ve satışa sunulması beklenen cihaza birkaç ay içinde yeni Macbook Pro’ların eşlik etmesi bekleniyor. Sonbahar ayları Apple’ın en popüler ürünleri arasında zirvede olan iPhone ve Macbook Pro’nun büyük yenilenmesine sahne olacak. Bu yenilenme ile birlikte bildiğimiz ve önceki modellere uyumlu ne varsa değişecek.

iPhone 7 (yoksa iPhone 6se mi demeliydik?) ve yeni Macbook Pro ile birlikte Apple’ın yeni giriş çıkış kapılarına geçmesi bekleniyor. “Kapılarına” dediğime bakmayın, zaten olabildiğince bağlantı birimlerini azaltan Apple yoluna sadece USB-C ile devam edecek gibi… Macbook serisinde sadece USB-C’ye yer veren Cupertinolu şirket yeni Macbook Pro’larda da bu bağlantı teknolojisini kullanacak. Bu nedenle Macbook Pro’ya yönelik alınabilecek bağlantı gerektiren tüm aksesuarlar yeni modelde kullanılamayabilir. Ayrıca, yeni cihazın değişen ölçülerinden ve fonksiyon tuşlarının yerini alması beklenen dokunmatik OLED çubuktan dolayı çantalar, koruma kılıfları ve klavye korumaları gibi aksesuarların da satın alınmaması gerekiyor.

iPhone 7 tarafında ise değişecek kulaklıklar ve ölçüler büyük sıkıntı oluşturacak. Bildiğiniz gibi yeni cihazda 3.5mm stereo girişin kaldırılmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Bu da hali hazırda piyasada satılan kulaklıkların yeni iPhone 7’ye uyumsuz olacağını, en iyi ihtimalle dönüştürücü ile kullanılabileceğini gösteriyor. Benzer şekilde piyasada satılan kılıfların da yeni ölçülere uymayacağını söyleyebiliriz. Çift kamera ve büyüyen lenslerden dolayı iPhone için geliştirilmiş Olloclip türü ek lenslerin ve filtrelerin iPhone 7’de kullanılamayacağını söyleyebiliriz. Özetle, Apple hem iPhone’da hem de Macbook Pro’da büyük değişikliklere hazırlanırken mevcut modellerinize uygun aksesuarlar almak sizi yarı yolda bırakabilir. Eğer yeni modellere yakın zamanda geçme düşünceniz varsa yeni modelleri görmeden herhangi bir aksesuar ya da ek ürün kesinlikle almayın.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0