Apple, İlk 5G iPhone'ları İçin Intel’in Geliştirdiği 5G Çip Siparişlerinin Tümünü İptal Etti

11
6
3
1
1
Apple, Intel'in Sunny Peak kodu ile geliştirdiği 5G çiplerinin tüm siparişlerini iptal ettiğini duyurdu. Apple'ın ilk 5G iPhone'ları için geliştirilmekte olan çiplerin iptali, telefonun piyasaya sürülmesi ile ilgili soru işaretlerine de neden oldu.

Apple, önümüzdeki birkaç yıl içinde piyasaya sunacağı 5G iPhone'u için Intel'in çok daha hızlı kablosuz veri hızlarının güç sağlamada bir rolü olmayacağını bildirdi. 2020 yılında piyasaya sürülmesi planlanan 5G uyumlu iPhone'lar için Intel’in geliştirdiği 5G modemlerin tüm siparişlerini iptal etti. "Sunny Peak" kod adı verilen 5G çipinin geliştirilmesinin durduğunu ve tüm ürün geliştiricilerinin şirket içindeki diğer projelere kaydırıldığı da söylenenler arasında.

Sunny Peak'in 5G, LTE, Wi-Fi ve Bluetooth radyolarını bir araya getirecek bir çip olduğu açıklanmıştı. Apple'ın Sunny Peak yongasını durdurma kararının "pek çok faktörden" kaynaklandığı söyleniyor. Adı açıklanmayan bir Intel yetkilisi, " WiGig (802.11ad)’in başka bir mobil ürün için tanıtıldığını ve bunun yeni ve beklenmedik zorluklar getirdiğini” belirtti. Başka bir projeye yöneldiğini belirten Intel'in daha net açıklamalar yapması bekleniyor.

Apple'ın kendi modemlerini geliştirdiği ve MediaTek tarafından yapılan kablosuz çipleri kullanma olasılığının olduğu konusunda söylentiler var. Bir diğer söylenti ise Apple’ın Intel'i gelecek iPhone'lar için ikincil modem tedarikçisi olarak göreceği konusunda. MediaTek'in 5G çipleri Intel'inki kadar hızlı olmasa bile, mevcut Qualcomm ve Intel donanımlı iPhone'larda bulunan 450Mbps'lik veri hızları ortalamasında önemli bir artış sağlayacağı düşünülüyor.

Intel’in bu durumda ne düşündüğü, gelecek ile ilgili projelerinin ne olduğu bilinmiyor ama kullanıcılar Apple ile işbirliği yapmadığı için bir adım geriye gideceğini söylüyor. Apple, daha önce de bazı firmalarla anlaşmış, sonrasında bu anlaşmaları feshetmişti. Apple'ın bu politikası, şirketlerin Apple'la anlaşırken daha temkinli yaklaşmasını sağlayabilir.

Kaynak : https://mashable.com/2018/07/05/apple-iphone-5g-intel/?utm_campaign=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial&utm_cid=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial#ObLy.FqEXkqp
11
6
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
11
6
3
1
1