Yeni iMac'in Kablosuz Şarj Cihazıyla Geleceğini Gösteren Konsept Tasarım

20
5
1
0
0
Apple’ın önümüzdeki sene çıkarması beklenen iMac için yeni bir konsept tasarım paylaşıldı. Konsept tasarıma göre yeni bilgisayarın daha ince ve keskin hatlara sahip olduğunu görüyoruz. Ayrıca, bilgisayarın alt standında bir kablosuz şarj cihazı bulunuyor.

Apple, bu sene yeni iMac modelleri sunmayacak ancak şirket şimdiden önümüzdeki yılın hazırlıklarına başladı. Şirketin önümüzdeki sene Apple Silicon işlemcisiyle birlikte çıkarmayı planladığı yeni iMac modeli ile ilgili yeni bir konsept tasarım oluşturuldu. 

Daniel Bautista tarafından oluşturulan bu konsept tasarım, bize yeniden geliştirilmiş iMac’in nasıl görünebileceği hakkında önemli bilgiler veriyor. Sonny Dickson tarafından hazırlanan bir rapora göre Apple’ın Pro Display XDR ve iPad Pro’dan esinlenerek tasarlayacağı yeni iMac, daha ince çerçeve ve düz kenarlarla gelecek gibi görünüyor. Bautista’nın da bunlara dikkat ettiği konsept tasarım, şirketin 2012’den beri aynı tasarımla çıkardığı iMac’lere daha şık bir görünüm kazandırıyor. 

Konsept tasarımda çevre birimleri de yer aldı

Bautista’nın iMac için yaptığı konsept tasarımla birlikte, şirketin bu bilgisayarla beraber kullanılmak üzere klavye ve mouse gibi çevre birimlerini de tanıtması bekleniyor. Apple’ın chiclet tipi klavye yapısıyla beğeni toplayan Magic Keyboard’u önceki nesillerde arka plan aydınlatma olmadan geliyordu. Yeni modellerde ise bu özelliğin geleceği düşünülüyor. Bautista da yeni iMac için hazırladığı konsept tasarımlarda, Magic Keyboard, Magic Mouse gibi çevre birimlerine yer vermiş.

Yeni ürünler, kablosuz şarj teknolojisiyle donatılacak

Konsept tasarıma ve açıklanan bilgilere baktığımızda, kablosuz farenin aynı zamanda kablosuz şarja da sahip olduğu görülüyor.  Tasarım olarak önceki modellere benzese de kablosuz şarj gibi özelliklerle donatıldığı düşünülen yeni farenin, konsept tasarıma göre yeni iMac’in alt standındaki kablosuz şarj cihazıyla şarj olabileceği görülüyor. Bu standın aynı zamanda AirPods, iPhone gibi cihazlarınızı da şarj edebileceğini söyleyelim.

Elbette tüm bu bilgiler, konsept tasarıma ait. Apple’ın nasıl bir özellik ve tasarım sunacağını görmek için 1 yıl kadar daha beklemek gerekiyor. Peki sizce Bautista tarafından hazırlanan bu konsept tasarım nasıl görünüyor? Sizce yeni iMac ve çevre birimlerinde olmasını istediğiniz özellikler var mı? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlere iletebilirsiniz.

Kaynak : https://9to5mac.com/2020/08/03/concept-shows-a-redesigned-imac-with-new-accessories-and-wireless-charger/
20
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
5
1
0
0