İddia: Apple'ın 16 İnçlik Yeni MacBook'u, Beklenenden de Erken Çıkacak

5
0
0
0
0
Apple’ın 16 inçlik yeni bir MacBook çıkaracağına neredeyse kesin gözüyle bakılırken bu cihazın ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda bazı söylentiler bulunuyor. Bazı uzmanlar, Apple’ın yeni MacBook’unun tahmin edilenden daha erken çıkabileceğini iddia ediyorlar.

Apple’ın 17 inçlik MacBook Pro’sunu iptal etmesinin ardından büyük ekranlı bir MacBook Pro çıkarmasına kesin gözüyle bakılıyordu. 16 inçlik yeni sürümün en iyi yanı ise 15 inçlik MacBook Pro kadar büyük çerçevelere sahip olmayacak olması.

Çıkan yeni haberlere göre Apple, 15,4 inçlik dizüstü bilgisayarının ekranının çerçevesini azaltarak aynı alanda daha büyük bir ekran elde etti. Bu yeni cihazın bu senenin güz aylarında çıkması bekleniyor. Hatta bazı kaynaklar, cihazın beklenenden daha erken çıkabileceğini de iddia ediyor.

MacBook Pro

TrendForce’a göre ABD ile Çin arasındaki ticari savaşa rağmen dizüstü bilgisayarı piyasasına bakıldığında, bir önceki çeyrekle kıyaslamada %12,1’lik bir büyüme görülüyor. Apple, 3,2 milyon adetlik bir satış gerçekleştirdi ve Mart ayının verilerine göre %1,7’lik bir düşüş yaşadı. HP, Lenovo ve Dell de dâhil olmak üzere pazardaki diğer oyuncular ise ikinci çeyrekte büyüme yaşadı. TrendForce, önümüzdeki çeyrekte de talepte artış olacağını tahmin ediyor.

İlginç olan nokta ise analistlerin, Eylül çeyreğindeki dizüstü bilgisayar satışlarında Apple’ın 16 inçlik MacBook Pro’sundan bahsediyor olması. Yayınlanan son raporda şu ifadelere yer veriliyor:

“Üçüncü çeyrek dizüstü bilgisayar satışlarındaki görünüşe göre okul öncesi dönemler sayesinde Chromebook yoluna sağlam adımlarla devam ediyor. Aynı zamanda raflara gelecek yeni ürünler görüyoruz: Apple’ın 16 inçlik MacBook’u, Dell’in 16:10 en boy oranına sahip ürünü, Asus’un çift ekranlı dizüstü bilgisayarı... Birçok oyun dizüstü bilgisayarları da talebi arttırıyor. Gerçek satış rakamlarına ulaşmak için pazar ilanlarını beklemek gerekse de yeni ürünler stok seviyelerinin artmasına yardımcı olacak”

Önceki raporlarda Apple’ın 16 inçlik MacBook’unu Eylül ayında piyasaya süreceği iddia edilmişti ancak Apple’ın genellikle yeni Mac ve iPad’lerini Eylül ortasındaki iPhone etkinliğinden sonra çıkardığı dikkate alındığında yeni MacBook’un çıkış tarihinin Ekim olabileceği de düşünülüyor.

Kaynak : https://bgr.com/2019/08/09/16-inch-macbook-pro-release-date-might-be-set-for-september/
5
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
0
0
0
0