Apple'ın 20 Yıl Önceki Logosunun Bazı Cihazlara Yeniden Gelmesi Bekleniyor

31
13
8
3
2
Apple'ın en son 1998 yılında kullandığı gökkuşağı logosu, tekrardan ürünler üzerindeki yerini alabilir. Apple'da uzun süredir çalışan bir kişinin verdiği bilgilere göre Apple, gökkuşağı logosunu yeni ürün yelpazesinde bulundurmaya hazırlanıyor. Logoların bu senenin sonundaki ürünlerle birlikte gelmesi bekleniyor.

Apple, iddialara göre gökkuşağı renklerindeki elma logosunu bu senenin sonunda bazı cihazlarına getirecek. MacRumors'ın haberine göre bilgiler, Apple'da çalışan bir kişi tarafından verilmiş.

Bilgiyi ortaya çıkaran kişilerin ismi, kişilerin Apple ile sorun yaşamaması için açığa çıkarılmamış olsa da MacRumors, bilgileri aldığı kişinin Apple'la ciddi bir bağlantısı olduğunu belirtti. MacRumors aynı zamanda iddianın kesin olmadığını ancak ortaya çıkan bilgiler sonucunda logoda bir değişikliğe gidilebilme imkanının bulunduğunu söyledi.

apple

MacRumors'ın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde oldu:

"Net olmamız gerekirse bu iddia yanlış da olabilir. Bu iddiayı paylaşmamızın sebebi, iddiayı aldığımız kişinin uzun bir süredir Apple ile çalışıyor olmasından kaynaklanıyor ancak bildiğimiz diğer kaynakların hiçbirinden böyle bir söylenti duymadık. Ayrıca iddia doğru olsa bile kararın değişmesi ihtimali de mevcut."

Kaynağın verdiği iddiaları ortaya atan MacRumors, yeni logonun hangi ürünlerde bulunacağına dair bir bilgi vermese de yeni logonun iPhone'larda bulunması bekleniyor. Tabii ki yeni çıkacak olan MacBook'larda da yeni bir logonun bulunması muhtemel.

iphone

En son 1998 yılında 6 renkli logosunu kullanan Apple, kendi ürün yelpazesinde renkleri çok farklı şekillerde kullanmıştı. 20 yılı aşkın bir süreden sonra Apple'ın küçük bir nostaljiyle logo konusunda eski bir tasarıma dönmesi, tüm Apple hayranlarını da mutlu edecek gibi görünüyor.

Tabii ki iddia belirli bir kişiden gelmiş olsa da Apple'ın eski tasarımcısı Jony Ive, son zamanlarda gökkuşağı logoyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Ive, açıklamalarında şu ifadelere yer vermişti:

"Uzun yıllar boyunca kimliğimizin bir parçası olan gökkuşağı logosuyla aramızda bir bağ var. Gökkuşağı aynı zamanda olumlu ve zevkli şeyleri ifade ettiği için bizimle bağdaşıyor."

Apple'ın efsanevi tasarımcısı Jony Ive'ın bu sözleri üzerine Apple'ın içerisindeki bir kişinin logonun değişeceğini söylemesiyle birlikte yeni iPhone'larda yeni bir logoyu görmemizin mümkün olduğunu tekrardan hatırlatmakta fayda var.

Kaynak : https://www.redmondpie.com/apple-may-bring-back-its-classic-rainbow-logo-on-some-devices-very-soon-suggests-new-report/
31
13
8
3
2
Emoji İle Tepki Ver
31
13
8
3
2