Apple'ın 2018'de Satışa Sunacağı iPhone'ların Olası Fiyatları Açıklandı

50
27
5
4
2
Apple'ın bu sene 3 yeni iPhone modelini satışa sunacağı açıklanmıştı. Özellikle iPhone X'un uğradığı hezimetten sonra, yeni telefonlar büyük merak konusu.

Apple, geçtiğimiz sene piyasaya sunduğu iPhone modelleriyle ilgili beklediği geri dönüşü alamamıştı. Hem fiyat hem de tasarım yönünden bolca eleştirilen şirket, bu sene üç farklı fiyat aralığına hitap eden, farklı boyutlarda iPhone'larla piyasaya giriş yapacak. Son dönemde telefonların detaylarına dair pek çok bilgi gelmişti. Son olarak da fiyat aralığı açıklandı.

Fiyat konusunda ciddi bir alternatif oluşturan birkaç şirketin dışında, aslında pek çoğunun fiyatlarını artık aşağı yukarı tahmin edebiliyoruz. Bunu profesyonel olarak yapan analist Katy Huberty de yeni iPhone'ların muhtemel fiyatlarını açıkladı. Daha önce Apple ile ilgili pek çok analizi ve tahmini doğrulanan Huberty'nin fiyat tahminleri ise şöyle;

  • 6.5 inç OLED ekrana sahip olacak olan iPhone; 999 dolar (4.590 TL)
  • 6.1 inç LCD panelli iPhone; 769 dolar (3.540 TL)
  • 5.8 inçlik OLED ekrana sahip iPhone; 899 dolar (4.135 TL)

Apple'ın fiyat politikasının büyük oranla bu rakamlarla belirleneceğini düşünen Huberty, yeni telefonların tasarım anlamında farklı kitlelere de başarıyla hitap edeceğini düşünüyor. Bu fiyatların yurt dışı ücretleri olduğunu, ülkemizde bu fiyatlara ek olarak vergilerin ekleneceğini hatırlatalım.

Kaynak : https://bgr.com/2018/06/26/iphone-x-plus-release-date-right-price/
50
27
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
50
27
5
4
2