"Apple'ın 2020'de Tanıtacağı Telefonlar, iPhone 11'den Daha Heyecan Verici Olacak"

43
9
4
4
1
Apple’ın yeni iPhone’ları tanıtacağı etkinliğe artık saatler kaldı. Yeni iPhone’ların tanıtımlarına saatler kalmışken Apple’ın 2020 yılında iPhone’ların tasarımlarını değiştireceği ile ilgili bir iddia gündeme geldi. İddiaya göre 2020 yılında daha küçük ve daha büyük boyutlu iki iPhone’la karşılaşacağız.

Apple’ın yeni iPhone modellerini tanıtmasına saatler kaldı. iPhone meraklılarının heyecanı artık zirve yapmış durumda. Bizler yeni iPhone’ları beklerken ortaya gelecek yıl tanıtılacak iPhone'lar ile ilgili bir iddia atıldı. Buna göre 2020 yılında Apple, iPhone tasarımlarında önemli değişikliklere gidecek. 

TF Uluslararası Menkul Kıymetler Analisti Ming-Chi Kuo’nun Apple'a yakın kaynaklarından aldığı bilgilere göre Apple tedarik zincirinde bazı değişikliklere gidiyor. Bu değişiklikler, 2020 yılında iPhone’larda yapılacak değişikliklerin ipuçlarını sağlıyor.

apple

Apple iPhone X’la beraber iPhone tasarımlarında önemli değişiklikler yapmıştı. Kuo’ya göre 2020 yılında gelecek iPhone’lar, iPhone X’la değişen tasarımı yeniden güncelleyecek.

İlk iddia, iPhone ekran boyutlarının değişeceği yönünde. Şu an piyasada satışta olan iPhone XR 6.1 inç, iPhone XS 5.8 inç ve iPhone XS Max ise 6.5 inç büyüklüğünde. Kuo’nın iddiasına göre 2020 yılında 5.4 inç ve 6.7 inç boyutlarında iki farklı iPhone piyasada olacak. 6.1 boyutundaki iPhone’un ise aynı boyutta üretime devam edileceği iddia ediliyor. 

Bir diğer değişiklik olarak ise yüz tanıma sistemi Face ID’nin yanında parmak izi okuyucu Touch ID’de geri dönecek. Kuo’nun iddiasının yanında daha önce yayınlanan Gurman raporu da Touch ID’nin dönüşünü kesinleştiriyor. Ancak bu kez Touch ID, ekranın altına gömülmüş durumda.

Apple daha önce iPad Pro, MacBook Pro ve Macbook Air’larda USB-C’ye geçmişti. 2020 yılında piyasaya sürülecek yeni iPhone’larda da USB-C’ye geçilmesi bekleniyor. USB-C ile beraber iPhone’larda daha hızlı veri aktarımı kullanıcıları bekliyor. 

Yeni iPhone’ların tanıtılmasına saatler kalmışken, 2020 yılına dair iddialar gündemi değiştirmiş oldu. Tasarımı değişecek yeni iPhone’lar küçük boyutlu iPhone severleri ve tablet boyutunda telefon kullanmak isteyen kullanıcıları sevindirecek gibi görünüyor. 

Kaynak : https://mashable.com/article/iphone-2020-more-exciting-than-iphone-11-pro/
43
9
4
4
1
Emoji İle Tepki Ver
43
9
4
4
1