25 Yıl Önce Apple'ın Ürettiği Masaüstü Telefon W.A.L.T.'un Videosu Ortaya Çıktı

31
9
5
0
0
Apple'ın prototip aşamasında rafa kaldırdığı masaüstü telefon W.A.L.T.'un videosu ortaya çıktı.

1993 yılında Macworld Boston’da Apple, Wizzy Active Lifestyle Telephone (W.A.L.T) adını verdiği cihazın prototipini tanıtmıştı. Şirketin ilk masaüstü telefonu olan cihaz ayrıca iPhone’un da habercisi niteliğindeydi.

Hakkında çok fazla şey bilinmeyen W.A.L.T ile ilgili şu ana kadar sadece fotoğraflar vardı. Ta ki bugüne kadar. Sonny Dickson, YouTube kanalında bu Apple cihazının videosunu paylaştı.

Videoda da görebileceğiniz üzere dönemin teknolojisinden dolayı biraz yavaş açılan bu cihaz, Mac System 6 ile çalışıyor. Dokunmatik ekranı bulunan W.A.L.T’ta faks, adres defteri, ayarlanabilir zil sesleri ve çevrimiçi banka erişimi gibi özellikler de bulunuyor.

Cihazın üstünde farklı fonksiyonları aktif edecek beş farklı buton bulunuyor. Ayrıca cihaza bağlı olan kalemle yazma ve navigasyon gibi işlemler halledilebiliyor. Dönemin teknolojisinden kaynaklanıyor olacak ki kalemin yazma fonksiyonu çok da iyi gibi durmuyor.

Bir telefon şirketi olan BellSouth ile tasarlanan W.A.L.T.; Dickson’ın söylediğine göre “W.A.L.T.’u suyun yakınında kullanmayın”, “W.A.L.T.’u düşürmeyin” gibi alışılmadık ifadeler içeren bir kullanım kılavuzuna sahip.

Apple, W.A.L.T.’u rafa kaldırdı ve cihazı satışa sunmadı ancak prototipten kalanlar bile teknolojinin 25 sene gibi kısa bir süre içerisinde ne kadar yol kat ettiğini gösteriyor.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/04/09/walt-telephone-fax-machine-prototype-video/
31
9
5
0
0
Emoji İle Tepki Ver
31
9
5
0
0