Apple'ın Akıllı Saat Satışları, Geçen Yıllara Göre %30 Artış Gösterdi

7
4
2
2
0
Canalys isimli bir analiz şirketi tarafından paylaşılan yeni verilere göre Apple, 2018 yılının ilk çeyreğinde dünya genelinde 3.5 milyon Apple Watch sattı.

Apple’ın ulaştığı 3.5 milyonluk bu satış rakamları 2017 yılının ilk çeyreği ile kıyaslandığında yaklaşık %30’luk bir artış gösteriyor. Bu fark, LTE bağlantısına sahip olan Apple Watch Series 3’ün elde ettiği başarının bir yansıması olarak karşımıza çıkarken, bu veriler eski saatini yenisiyle değiştirip yükseltme yapan veya yeni bir akıllı saat alan tüm kullanıcıları içermekte.

Bilhassa Asya pazarında oldukça popüler olan LTE destekli Apple Watch ürünleri o bölgede 250.000 adet satış rakamlarına ulaşarak yapılan satışların %60’ını oluşturuyor. Canalys tarafından yapılan bu araştırmanın, Apple’ın sattığı saatlerin sayısını bildirmediği ve çeşitli verileri sunmadığı için gönderi numaralarından yola çıkılarak elde edilmiş bir istatistik olduğunu belirtelim. Araştırmayla ilgili yayınlanan grafikte AirPod’lar, Apple TV’ler, HomePod’lar ve Beats ürünleri, iPod Touch ve diğer Apple markalı ürünler ve aksesuarlar ise şirketin “Diğer” kategorisinde yer alıyor.

Daha önce konu hakkında açıklama yapan Apple’ın CEO’su Tim Cook, Apple Watch’ın Mart ayında gelir rekoru kırdığını belirterek ürünün çift haneli rakamlara ulaştığını açıklamıştı. Gelecek hafta Apple’ın yılın üçüncü çeyreğine ilişkin mali rakamları açıklaması beklenirken, gelen verilerin Nisan ayından Haziran ayına kadar gelişen Apple Watch istatistikleri hakkında daha fazla bilgi vermesi bekleniyor.

Canalys’in paylaştığı veriler arasında aynı zamanda şirketin rekabeti sürdürebilmesi için cihazlarında önemli değişiklikler yapması gerektiğine dair çarpıcı bir bilgiye de yer verilmiş. Zira Apple’ın rakipleri cihazlarına yerleştirdiği gelişmiş sensörler sayesinde büyük çıkış yakalarken, pazardaki rekabette gittikçe daha zorlu hale gelmeye başladı. 2015 yılından bu yana değişmeyen Apple’ın cihaz tasarımları hakkında gelen haberlere göre şirket, saatlerin ekranlarında büyümeye gidecek, daha güçlü bataryalar deneyecek ve kalp atış hızını ölçen sensörler kullanacak.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2018/07/26/apple-watch-shipments-up-30-percent-q2-2018/
7
4
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
7
4
2
2
0