Apple'ın Ar-Ge Yatırımları, Her Geçen Gün Artıyor

19
13
5
0
0
Silikon Vadisi devi Apple'ın kendi ekosistemi içerisinde çalışan cihazlar, kullanıcıları tarafından fazlasıyla verimli bulunuyor. Kullanımı kolay olmasının yanında kullanıcısına yarattığı sorun sayısı da yok denecek kadar az olan bu cihazlar için Apple, araştırma ve geliştirme çalışmalarına yaptığı yatırımı artırıyor.

Sektörlerinde adlarını duyurmuş olan büyük şirketlerin teknoloji satın alımı yapmaktan çok kendi teknolojilerini üretmek için çaba göstermeleri uzun vadede çok daha yararlı sonuçlar veriyor. 

Teknoloji sektörünün liderlerinde olan Apple'ın ise araştırma ve geliştirme alanlarına eskiye oranla çok ama çok daha fazla yatırım yaptığı ortaya çıktı.

CNBC tarafından yayınlanan rapora göre Apple, 2019 yılının 3. çeyreği içerisinde 4,2 milyar doları sadece Ar-Ge kapsamında harcadı. Bu değer, Apple'ın bir çeyrek içerisinde Ar-Ge'ye en çok harcadığı para olarak kayıtlara geçti.

3. çeyrekte elde ettiği toplam gelirin %7,9'una denk gelen bu oran, Apple'ın araştırma ve geliştirmeye 2003 yılından beri verdiği en büyük oran olma unvanına da sahip oldu.

Apple'ın bu alanda kendi rekorunu kırması ne yazık ki pek bir anlam ifade etmiyor zira Apple'ın rakibi olan şirketler, kendi araştırma ve geliştirme çalışmalarına kat ve kat daha fazla para harcıyor.

Rakip şirketler arasından Microsoft, bahsi geçen çeyrekteki toplam gelirinin %13,4'ünü, Google ise yine aynı çeyrekteki toplam gelirinin %15,7'sini Ar-Ge'ye ayırıyor.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/08/04/apple-rd-spending-q3/
19
13
5
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
13
5
0
0