Apple'ın Başı Şimdi de iOS 11.4'ün Batarya Sorunu ile Dertte!

45
10
4
4
2
Apple forumlarında yer alan bazı şikayetlere göre cihazlarını iOS 11.4'e güncelleyen yüzlerce kullanıcı, şarjlarının ani bir şekilde tükenmesinden şikayet ediyorlar.

iOS 11 ilk kez kullanıcılara sunulduğunda büyük bir kullanıcı kitlesi, güncellemenin şarj ömrünü ciddi şekilde düşürdüğünden şikayet etmişti. Yazılımda bir hata olduğunu kabul eden Apple, hemen bir güncelleme yayınlayarak sorunu çözmüştü.

İlerleyen süreçte ise Apple’ın, rastgele cihaz kapanmalarının önüne geçmek için pil kapasitesi belli bir seviyenin altına düşen iPhone modellerinde işlemci frekansını kıstığı ortaya çıktı. Bu konuda kullanıcılarına açık sözlü olmadığı için özür dileyen şirket, yeni iOS güncellemesi ile kullanıcılarına pil sağlığını kontrol etme imkanı tanımıştı.

Görünüşe göre Apple, yeni bir şarj sorunu ile karşı karşıya. Cihazını iOS 11.4 sürümüne güncelleyen pek çok kullanıcı, şarjının tuhaf bir şekilde bir anda azalmasından şikayet ediyor. Apple forumlarında başlayan tartışmaya göre söz konusu sorun şimdiden yüzlerce iPhone kullanıcısını etkilemiş durumda.

Bir kullanıcının iddiasına göre %100 şarjlı bir iPhone 6’nın, 4 saat beklemede kaldıktan sonra şarjı %40 seviyesine kadar düştü. Kullanıcı, iOS 11.4 güncellemesini 3 gün önce yaptığını ve güncellemeden bu yana her gün aynı sorunu yaşadığını belirtti. Apple ise henüz konu ile ilgili bir açıklama yapmış değil.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/ios-11-4-has-a-major-battery-issue-and-all-iphones-are-affected-521511.shtml
45
10
4
4
2
Emoji İle Tepki Ver
45
10
4
4
2