Apple'ın iPhone 11 Lansman Videosunda Microsoft'u Trollediği 'Mavi Ekran' Detayı

74
11
5
2
1
Apple'ın dün akşam saatlerinde düzenlediği iPhone 11 lansmanı için hazırlamış olduğu genel tanıtım videosunda bir sürpriz yumurta keşfedildi. Peki Apple'ın ASCII karakterlerinden oluşan bu sürpriz yumurtasında neler yazıyor?

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın dün akşam saatlerinde Steve Jobs Theater'da düzenlediği iPhone 11 etkinliğin yankıları sürmeye devam ediyor. Apple, dünkü etkinliklerinde yeni iPhone modelleri de dahil ürünlerini tanıttı ancak bununla da yetinmedi. Şirket, eş zamanlı olarak ürünlerine ait tanıtım videolarını da yayınladı ve bazı tanıtım videoları, ürünlerin kendisinden daha çok ses getirdi.

Apple'ın, dün akşam düzenlediği etkinliğinin tamamı için hazırladığı bir tanıtım videosuysa diğerlerinden daha çok konuşuldu. Bunun nedeni teknoloji devinin, yeni iPad modelini çok satan dizüstü bilgisayarlarla kıyaslarken araya sıkıştırmış olduğu bir sürpriz yumurtaydı. Dilerseniz ilk olarak Apple'ın iPhone 11 modellerini tanıttığı etkinliğin "Apple Event in a flash" isimli videosunu izleyelim.

Videonun "1:24" anına geldiğinizdeyse bir an için karşınıza çıkan ve kaybolan, Windows işletim sisteminin evlerden ırak hata sesini duyacaksınız. Videoyu yeniden o ana getirdiğinizde, aslında şöyle bir görüntünün varlığı göze çarpıyor;

Apple sürpriz yumurta

"Bu sadece bir fikir. Ama videoyu durduracak Hardcore Apple hayranları için burada bir çeşit 'sürpriz yumurta' mesajı olması güzel olabilir." ibaresinin yer aldığı mavi ekran görüntüsünde, sadece 0 ve 1 rakamlarından oluşan bir "ASCII" mesajının yer aldığı açıkça görülebiliyor. Burada yer alan ASCII mesajı açıldığındaysa Apple'ın aslında şunları söylediği anlaşılıyor;

"Bunu çevirmek için zaman ayırdınız mı? Sizleri seviyoruz."

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/09/10/apple-event-supercut-easter-egg/
74
11
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
74
11
5
2
1