Apple’ın iPhone 7 ve Apple Watch 2 İçin Android Cihazlarından Arakladığı 9 Özellik

2
0
0
0
0
Apple’ın allandıra ballandıra anlattığı yeni iPhone ve Apple Watch Series 2’nin birçok özelliği zaten Android camiasında vardı. İşte bunlara 9 örnek;

Çoğu zaman Android ve iOS arasında çekişme ve benzer özellikler elbette olur. Android dünyasında yeni bir özellik geldiğinde Apple kullanıcıları “Zaten bizde vardı” derken, her yeni iPhone lansmanında ise aynı şeyleri Android kullanıcıları ise “Ohooo biz bunu yıllardır kullanıyoruz” diye kendi işletim sistemini övmekte. E konu şu anda iPhone 7 ve Apple Watch Series 2 olunca hemen Android camiasında “Ooo günaydın Apple, anca mı aklına geldi” muhabbetleri dönmeye başladı. Peki bu özellikler neler? Onun cevabını verelim;

1- iPhone 7 Plus’ın Çift Kamerası

Apple’ın iPhone 7 Plus’a has olarak duyurduğu çift kamera özelliği gerçekten takdire şayan. Önemli gelişmeler sunan bu iki 12MP çözünürlüğündeki kamera furyası ise bir süredir Android tarafında var. LG G5, Huawei P9 son dönemlerde dikkat çekerken yıllar önce HTC bu denemeyi yapmıştı. Biraz daha geriye gidersek 3D kamera için bile çift kamera çalışmalarını görebiliyoruz. Ancak Apple diğer firmalardan farklı olarak kameraya daha güzel çalışmış gibi. İkinci kameranın telefoto özelliği sayesinde önemli bir kamera performansı da artışı olacak gibi.

2- Bokeh Efekti

Yukarıda bahsettiğimiz çift kameradaki telefoto özelliği, iPhone 7 Plus’ta çekeceğiniz fotoğraflarda derinlik hissiyatı da sağlayacak. Yani ön planda odak noktası olan kişi veya nesnenin çevresi özel olarak blurlanıyor ve çok daha artistik fotoğraf çekimine olanak tanıyor. Ancak bunu HTC yıllar önce kullanmıştı ve Samsung, LG gibi firmalar da kullanmaya devam ediyor. Yani güzel iş Apple, ancak geç kaldın be dostum.

3- IP67 Suya ve Toza Karşı Dayanıklılık

Evet, Apple’da bir süredir suya dayanıklılık vardı. Yani, sertifikalı olmasa da su temasında telefon bir süre dayanabiliyordu. Ancak bu sefer Apple IP67 sertifikasını alarak sonunda 1 metreye kadar 30 dakika bir dayanıklılık sağladığını onaylattı. Ancak Bu neredeyse tüm Android tepe modellerinde olan, hatta IP68 ile daha gelişmiş ve sağlam sunulan bir özellik. Yani iPhone 7 1 metrede 30dk güvence sunarken Samsung Galaxy S7/S7 Edge ve Note 7 ise 1.5m’de 1 saate kadar destek sunabiliyor. Yani yine güzel iş, ama geç kalınmış bir detay.

4- 3.5mm Kulaklık Girişinin Kaldırılması

Şimdi genel olarak iPhone 7’nin bu kararı tartışılmaya devam ediyor olsa da bu özellik de Android dünyasında zaten denendi.Yani ilk Apple’ın yaptığı bir iş değil :) Daha öncesinde Motorola tepe modellerinden olan Moto Z’de bunu deneyerek kulaklık girişini USB Type-C’ye getirerek Apple’ın lightning projesini önceden getirmiş oldu.

5- Stereo Hoparlörler

Şu özelliğin gelmesi çok iyi oldu tabii, ama Android dünyasında yıllardır olan, özellikle HTC’nin kullandığı bu detay (BoomSound), Hi-Fi ses dünyasına bile geçmişken Apple bu konuda geç kaldılar denebilir.

6- 4 çekirdekli Çipset

Bildiğiniz gibi Apple A10 Fusion işlemci 2 yüksek frekansta çalışan 2 de düşük frekansı bulunan toplam 4 çekirdekli işlemciye sahip. Ancak Qualcomm ve MediaTek, Android dünyasına 10 çekirdeğe kadar çıkan çipsetler üretiyor. Ancak bunların kıyaslamasında A10’un geride kalmayacağı ise belli. Çünkü A9’un diğer birçok rakibine taş çıkartabildiğini ortaya çıkan testlerde görmüştük.

7- Suya Dayanıklı Akıllı Saat

Apple’ın sonunda Apple Watch Series 2 ile getirdiği IPX7 ile suya dayanıklılık konusu önemli bir gelişme. Hele ki öyle birkaç metre yerine 30 metre gibi sağlam derinliklerde bile kullanılabilen bu yeni saatin özelliği de Android dünyasında vardı. Casio WSD-F10 modeli akıllı saatinde Android Wear işletim sistemi kullanırken çok sağlam bir suya dayanıklılık sunabiliyor. Ancak Apple Watch Series 2’nin kendi klasman rakiplerinden suya dayanıklılık konusunda çok daha iyi olduğunu unutmamak gerek.

8- Apple Watch 2’nin GPS kazanımı

Artık Apple Watch Series 2’de GPS de var! Ancak yine geç kaldın be Apple, bu zaten Moto 360 Sport, Samsung Gear S3 ve birçok cihazda vardı. Ama yine de güzel bir detay. Öyle fazla da geç kaldılar sayılmaz.

9- iWork İle Apple’ın Ofis Dosyalarını Ortak Kullanma

Apple bu bağlamda da çok geç kaldı diyebiliriz. Artık Pages, Numbers ve Keynotes (Yani Word, Excel ve PowerPoint’in Apple vers.) üzerinden çalışma yaparken ekip arkadaşlarınız ile aynı anda düzenleme yapabileceksiniz. Fakat, Google bunu Drive üzerinden, Google Documents ile 4-5 yıldır yapıyordu. Yani, too late Apple.

Peki, bu bahsettiğimiz 9 özellik dışında sizin fark ettiğiniz Android’e zaten olup Apple’a iPhone 7 ile gelen yeni bir özellik var mı?

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0