Apple'ın iPhone XI'e Mutlaka Getirmesi Gereken 5 Android Özelliği

60
16
7
4
1
Apple, iPhone'larda performans ve işlevsellik açısından herhangi bir soru işareti bırakmasa da Android'de bulunan bazı özellikler, iPhone'ları çok daha iyi hale getirebilir.

Apple, eylül ayında yeni nesil iPhone modellerini Apple hayranlarının beğenisine sunacak. Yeni nesil iPhone’lar ile ilgili şu ana kadar ortaya çıkan en önemli bilgi, cihazların üçlü kamerayla gelecek olması. Yine de Apple, iPhone satışlarındaki düşüşü durdurup yeniden yüksek satış oranları yakalamak istiyorsa Android platformunda bulunan bazı özellikleri yeni nesil iPhone’lara getirmek zorunda. İşte Android cihazlarda bulunup yeni nesil iPhone’lara mutlaka eklenmesi gereken 5 özellik.

Always-on Display

Samsung, Galaxy S7 Edge modeli ile birlikte ekranı açmadan bildirimleri, saati ve tarihi kontrol edebildiğimiz Always-on Display özelliğini kullanıma sundu. Bu özellik sayesinde saati açmak gibi basit işlem için bile ekranı uyandırmak zorunda kalan kullanıcılar, batarya kullanımından önemli derecede tasarruf etmişlerdi. O günden bu yana OLED ekrana sahip pek çok farklı telefon, Always-on Display özelliğine kavuştu fakat Apple, bu özelliği iPhone’lara getirmemekte ısrar etti.

Çoklu Görev Desteği

Android, 2016 yılından bu yana ekranı ikiye bölen çoklu görev özelliğine sahip. Üstelik Apple’ın en büyük rakibi olan Samsung, çok daha uzun zaman önce kullanıcıların cihazların ekranını bölerek ya da uygulamaları pencere içinde açarak birden fazla uygulamayı aynı anda kullanmasına izin veriyor. Apple, iPad’lerde çoklu göreve izin veriyor olsa da iPhone’larda hala birden fazla uygulamayı aynı anda kullanmayı desteklemiyor. iPhone’ların artık 6,5 inç gibi devasa ekranlara sahip olduğunu düşünürsek çoklu görev için ortamın müsait olduğunu söyleyebiliriz.

Hızlı Şarjın Varsayılan Hale Gelmesi

Apple, iPhone 8’den bu yana tanıttığı tüm iPhone modellerinde hızlı şarjı destekliyor fakat bu özellikten faydalanmanız için harici olarak bir hızlı şarj adaptörü satın almanız gerekiyor. Samsung gibi rakip şirketlerin hızlı şarj adaptörünü dahili olarak kutudan çıkardığını ve kullanıcıların hızlı şarjı varsayılan olarak kullandığınız düşünürsek, Apple’ın da yeni nesil iPhone’lar ile birlikte hızlı şarj adaptörünü kutuya yerleştirmesi yerinde bir hamle olacaktır.

Daha Küçük Çentik

Apple iPhone X ile birlikte hem takdir edilen hem de fazlasıyla eleştirilen bir tasarımı ortaya çıkardı. Bu tasarım, o günlerde ekran/gövde oranı konusunda başarılı kabul edilse de bugüne geldiğimizde Samsung, delikli ekran teknolojisi; Huawei, damla çentikli tasarımı ve Vivo, Oppo gibi şirketler açılır kapanır mekanik sistemleri ile tam ekranlı tasarımlar sunmayı başarıyor. Apple, yeni iPhone’larda Android rakipleri ile başa baş rekabet edebilmek için en azından daha küçük çentikli bir tasarım geliştirmek zorunda.

Ekrana Gömülü Parmak İzi Tarayıcı

Apple, biyometrik güvenlik olarak Face ID teknolojisini kullanıyor. Bu teknoloji, başarılı bir şekilde çalışıyor olsa da cihazın devasa bir çentiğe sahip olmasına neden oluyor. Bununla birlikte Android rakipler, ekrana gömülü parmak izi tarayıcı ile çerçevesiz ekranlı tasarıma biyometrik güvenlik sığdırmayı başarıyorlar. Apple, ekrana gömülü parmak izi tarayıcıya geçiş yaparak çentiği minimum seviyede küçültebilir.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/new-iphone-features-vs-android-2019-5#better-multitasking-2
60
16
7
4
1
Emoji İle Tepki Ver
60
16
7
4
1