Apple'ın Steve Jobs'a Rağmen Verdiği Kararın Nedeni Yıllar Sonra Ortaya Çıktı!

0
0
0
0
0
Tartışmalı ve şaşırtıcı kararlar ile dolu Apple tarihinde son yıllarda alınan en önemli kararın nedeni ortaya çıktı.

Şirketlerin aldıkları bazı kararlar çok şaşırtıcı olabiliyor ve zamanında nedeni anlaşılamayabiliyor. Aradan geçenzaman ise hem tartışmalı kararların nedenini açıklıyor hem de sırları ortadan kaldırıyor. Bunlardan biri ise Apple’ın keskin bir karar ile iOS beta sürümlerini halka açık olarak ilk kez kullanıma sunması oldu.

Keskin bir karardı çünkü yazılım ve donanım üzerinde tam kontrol sahibi olmayı neredeyse takıntı haline getiren Apple kurucusu Steve Jobs ise beta sürümlerinin halka açılmasına hep karşı olmuştu. Onun döneminde hiçbir yazılımın beta sürümü halka açık olarak yayınlanmamış ve sadece geliştiricilere sunulmuştu. Peki ya Apple’ı 2015 yılında böyle bir karar almaya iten ne oldu?

Fast Company sitesinin şirket yönetim kurulundan isimlerle yaptığı röportajlar ile oluşturduğu haberine göre bu karara neden olan Apple’ın Haritalar uygulamasının kötülüğü oldu. Uygulama gerçekten çok fazla hata içeriyordu ve hataların temizlenmesi sadece geliştiricilerin kontrolüyle gerçekleşemiyordu. Hatırlanacağı gibi, Google’ın Haritalar uygulamasını kullanmayı iOS 6 ile bırakan şirket o sürümde kendi Harita uygulamasını kullanıma sundu. Scott Forstall’ın başında olduğu iOS ekibi iyi bir iş çıkaramadı ve Harita uygulaması hatalar ile çıktı. Forstall’ın Apple’dan ayrılmasına neden olan uygulamanın halka açık iOS betaların da sebebi olduğu yeni ortaya çıktı.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0