Apple’ın Tek Kameralı ve Çentikli Ucuz iPhone Modelinden Yeni Sızıntı!

26
9
8
5
3
Apple, iPhone serisini marka değeri algısını yıpratmamak adına sürekli üst düzey fiyatlara satıyor. Şimdi hedefinde, büyük ekranlı ve iPhone X çizgilerine sahip bir iPhone piyasaya sürmek var. Yeni sızıntılar, cihazdaki radikal değişimleri ortaya koyuyor.

Biliyoruz ki her ne kadar iPhone ucuzladığı anda herkes yağmur gibi Apple satış noktalarına yığılsa da bunun Apple’a bir faydası olmaz. Şirket akıllı telefon modellerini bir ilk olmanın verdiği avantajla o kadar iyi konumlandırdı ki yıllardır telefonların fiyatlarını arabalarla kıyaslıyoruz. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen iPhone X, piyasadaki fiyat çıtasını daha da yükseltti. 

Akıllı telefon fiyatları can sıkmaya başladığında bu konuda fazlasıyla eleştiri almaya devam eden Apple'ın yaptığı tek bir şey var: Ucuz iPhone modelleri üretip satmak. Fark ettiyseniz bunu her zaman yapmıyor. Ne zaman radikal değişikliklere sahip bir cihaz çıkartsa, o zaman ucuz iPhone modelleri görüyoruz. Bu yılın Eylül ayında göreceğimiz 3 yeni iPhone da böyle olacak. 

Tek kameralı ve bütçe dostu iPhone böyle görünecek:

Büyük ekran trendine düşük bütçe cihazıyla ortak olmayı bekleyen Apple, 6.1 inçlik LCD panele sahip bir model üzerinde çalışıyor. Bu modelin ekran üzerinde bir standart haline gelen çentik var. Aynı zamanda bu çentik, iPhone X’daki Face ID ve Animoji gibi özellikleri kullanmamızı sağlıyor. Kamera ve OLED ekrandan fedakarlık vermek, cihazın üretim masraflarını azalttığı için müşterilere 200 dolarlık bir avantajla yansayacak. Aynı zamanda farklı kaynaklara göre bu cihazın bir de Touch ID denilen parmak izi okuyucusuna sahip olması bekleniyor. 

Apple yeni nesil güvenlik önlemi yüz tanımayı, eski nesil parmak izi sensörü ile bir araya getiriyor. Bunu yaparken bazı standartlarından vazgeçiyor, çentiğini koruyor ve çerçevesinde bir ekran tasarımı sunuyor. 


Ekonomik iPhone solda, iPhone X Plus sağda

iPhone X’un kalınlığı 7.7 milimetreydi. Bu modelin ise 8.3 milimetre olacak, kamera çıkıntısı bu ölçülere dahil değil. Cihazın gövdesinin içinde bir adet A12 işlemcisi bulunacağı söyleniyor. Bu cihazla birlikte Apple’ın iPhone SE 2 ve iPhone X Plus modellerini de satışa sunması bekleniyor.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2018/06/03/new-iphone-x-budget-iphone-upgrade-camera-specs-design-release-date-price/#7cf105b31716
26
9
8
5
3
Emoji İle Tepki Ver
26
9
8
5
3