Apple'ın Temellerini Atan Adam Steve Wozniak, En Sevdiği Apple Ürününü Açıkladı

26
12
7
5
1
Apple’ın kurucularından Steve Wozniak, Bloomberg televizyonuna konuştu. Konuşmasında Apple Watch’a da değinen Wozniak, Apple Watch’ı dünyadaki en sevdiği teknolojik ürün olarak tanımladı. Ayrıca Wozniak, Apple Watch’ın akıllı telefon bağımlılığını da engellediğini düşünüyor.

Apple, Apple Watch’ın sağlık işlevselliğini son yıllarda kesinlikle geliştirmiş olsa da şirket kurucusu Steve Wozniak, Apple Watch’ını çok farklı bir nedenden dolayı sevdiğini belirtti. Wozniak’a göre akıllı saati, telefonuna bağımlı olmasını engelliyor.

Bloomberg televizyonuna konuşan Wozniak, "Şu anda dünyadaki en sevdiğim teknoloji ürünü Apple Watch" dedi. Wozniak, genellikle e-postalarını kontrol ederken veya haberleri takip ederken bilgisayarını kullandığını ancak hareket hâlindeyken akıllı saatinden faydalandığını söylüyor. Akıllı saati sayesinde telefonuna ihtiyacı kalmadığı belirten Wozniak, “Ben, akıllı telefonlarına bağımlı gibi yaşayan insanlardan birisi değilim” açıklamasında bulundu.

Apple, teknoloji bağımlılığıyla mücadele ediyor:

Teknoloji bağımlılığı, son yıllarda akıllı telefonlarına kullanıcıların cihazlarını nasıl kullandıklarını daha iyi izlemelerine yardımcı olmak için araçlar ekleyen Apple ve Google gibi şirketler için önemli bir ilgi konusu hâline geldi. Apple, geçen yıl iPhone'a Ekran Saati adı verilen ve kullanıcıların belirli uygulamalarda ne kadar zaman harcadığını gösteren raporlar sağlayan bir özellik sundu.

Şirket, iOS 13 ile ebeveynlerin çocukların kimlerle iletişim kurabileceklerini kontrol etmelerine ve farklı uygulama kategorileri, uygulamalar ve web sitelerinde ekran süresi sınırlarını belirlemelerine izin veren daha fazla özellik ekliyor. Apple, bu sonbaharda Apple Watch için yeni bir yazılım güncellemesi sunacak. Bu yazılım güncellemesiyle beraber zaman içindeki etkinlik trendleri izlenebilir hâle gelecek.

Apple Watch’ın satışları, iPad satışlarını geride bıraktı:

Apple Watch, Apple için son yıllarda giderek daha önemli bir ürün hâline geldi. Şirketin en son kazanım raporuna göre Apple'ın giyilebilir ürünleri ve Apple Watch'ı içeren aksesuar bölümündeki ürünlerin satışı, iPad'in satışını geçti ve Mac’ler ile aradaki farkı giderek kapanıyor.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/apple-cofounder-steve-wozniak-on-apple-watch-phone-addiction-2019-8
26
12
7
5
1
Emoji İle Tepki Ver
26
12
7
5
1