Apple'ın Yeni İşlemcisi A12 Hakkında Yeni Bilgiler Var

12
5
3
2
1
Tayvan merkezli ve bağımsız bir şekilde dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi olan TSMC, Apple’ın yeni iPhone modellerinde kullanacağı 7nm’lik A12 işlemcilerinde üretimi hızlandırdı. Firma bunun dışında yeni dönemde 7nm’lik işlemciler için 50 farklı tasarıma sahip. TSMC’nin yeni teknolojilerdeki önemli payına değiniyoruz.

Akıllı telefonlar ya da tüketici elektroniğindeki her hangi bir alanda satın aldığımız cihazlar, sadece üzerlerinde logolarını taşıdıkları firmaların ürünleri değildir. Bunun en iyi uygulayıcılarından olan Apple, işlemciyi de ekranını da antenlerini de farklı firmalara ürettirir. Bu üretimlerden sorumlu olan firmaların isimlerini çoğu zaman duymazsınız, ancak asıl büyükler onlardır ve işin mutfağında yer alırlar. 

Piyasalara doğrudan cihaz çıkarmayıp, sadece işlemci birimleri konusunda dünyanın en iyisi olan TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company / Tayvan Yarıiletken İmalat Şirketi), yeni dönemin yıldızı olmaya devam edecek. 7 nanometrelik işlemci mimarileri konusunda gerekli araştırmaları tamamladıktan sonra üretime geçen TSMC, öncelikli olarak Apple’ın yeni iPhone modellerinde kullanacağı A12 işlemcilerini üretmeye başlamıştı.

TSMC’nin CEO’su CC Wei’ye göre firma, Applle’ın A12 işlemcilerindeki üretimi arttırmaya başladı. Diğer taraftan TSMC’nin AMD, Nvidia ve Qualcomm dahil olmak üzere 20 farklı şirket için 7nm çipler üretecek. Bu çiplerin büyük çoğunluğu 2019 yılında üretilecek cihazların içerisinde piyasaya sürülecekler. Yıl sonuna kadar 50 farklı alanda çalışacak cihazlar için 50 farklı 7nm işlemci tasarımı yapan TSMC, yapay zekalar, görüntü işlemci birimleri (GPU’lar), kripto para madenciliği sistemleri ve 5G çipleri için üretim yapacak. Yani aklına gelecek hemen hemen her teknolojik alanda TSMC’nin elinden çıkan işlemcileri kullanacağız. 

2018’,in üçüncü çeyreğinde TSMC’nin üretimi arttırmış olması, önümüzdeki yıl göreceğimiz akıllı telefonların yakında üretim safhasına geçeceklerine dair önemli bir işaret. Diğer taraftan Apple’ın Eylül ayında tanıtmasını beklediğimi üç yeni iPhone modelinde de A12 işlemcilerinin yer alacağını düşünürsek, artık telefonların tasarımlarının netleştiğini de söyleyebiliriz. Bu aşamadan sonra yapılacak her sızıntının doğruluk payı yüksek olacaktır.

TSMC, işlemci birimlerinin gün geçtikçe küçülmesinde de önemli bir rol oynuyor. Firmanın 2019 yılı takviminde -tıpkı bu yıl yaptığı gibi- ikinci yarıda üretimi arttırmak var, ancak bu kez üretilecek işlemcilerin boyutu 5 nanometre olacak. 

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Apple-A12-chip-to-drive-TSMCs-7nm-production-5nm-chips-could-roll-off-the-line-in-late-2019_id106034
12
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
12
5
3
2
1