Apple, Parmak İzi Okuyucusunu Cihazların Ekranına Entegre Ediyor!

1
0
0
0
0
Apple tarafından yeni bir Touch ID patenti alındı. Bu patentteki bilgilere göre artık parmak izi sensörü bir tuşta değil ekranın içinde olacak!

Apple yeni teknolojiler ile tüm tüketicilere yeni heyecanlar getirmeye devam ediyor. Amerikan Patent Ofisi tarafından Apple’a verilen yeni patentin içeriğinde Touch ID, yani parmak izi okuyucu var. Yeni parmak izi okuyucusu iPhone'un ekranın altından parmağı tanımasına olanak sağlayacak.

Patent üzerinde uzun zamandır çalışan Apple sonunda teknolojiyi mükemmelleştirmiş olacak ki patent almaya karar vermiş. Aynı ürün ile ilgili ilk başvuru Apple tarafından 9 Eylül 2014’te yapılmış.

Apple’ın parmak izini ekranın arkasından şimdiye kadar okuyamamasının önündeki en önemli engel ise “Manyetik Bulanıklık” adı verilen olaydı. Bu olay parmak izi sensörü ile parmak arasındaki mesafe ne kadar artarsa o kadar etkili oluyor ve keskin görüntülenmenin yapılmasını engelliyor. Bundan kurtulmak için farklı lensler kullanacak olan Apple’ın patenti hakkındaki detaylı bilgiler ise, tabi ki gizli.

Bu teknolojiyle ortaya çıkan sonuç, Apple yeni iPhone modellerinde Home tuşunu tamamen ortadan kaldırıp parmak izi okuyucusunu ekranın farklı yerlerine koyabilecek. Bu durumda tahmini olarak şu şekilde görünen cihazların ortaya çıkacağını söyleyebiliriz:

 

Ön kısmı tamamen ekrandan oluşan bir iPhone modeliyle ilgili siz ne düşünüyorsunuz?

Kaynak : http://www.macrumors.com/2016/10/04/new-apple-patent-touch-id/
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0