Apple’ın Yenilediği Haritalar Uygulamasıyla Sunduğu Yeni Özellikler

11
5
4
1
0
Apple, iOS 13 ile birlikte Haritalar uygulamasını yenileyecek. Haritalar uygulamasına getirilecek olan özelliklerden bir tanesi olan 'Etrafına Bak' özelliği ile kullanıcıları nasıl bir deneyimin beklediğini sizler için derledik.

WWDC 2019 ile birlikte Apple, iOS 13 işletim sistemiyle getirilecek olan yeniliklerin tanıtımını yaptı. Bu yenilikler arasında gösterilen yenilenmiş harita uygulaması, ilgiyi üzerinde topladı. Peki iOS 13 işletim sistemini kullanacak olan Apple sahipleri, yenilenen harita uygulamasında bulunan 'sokak görünümü' modunu nasıl kullanacaklar ve bu özellik tam olarak ne anlama geliyor? İşte bu soruların cevabını sizler için derledik. 

Aslında bu özellik Google'ın harita servisinde mevcut. Google'da 'Sokak Görünümü' olarak adlandırılan bu özellik Apple'da karşımıza 'Look Around' yani 'Etrafına Bak' olarak geliyor. Haritalar uygulamasını açtıktan sonra kullanıcılar, iOS 13 ile birlikte karşılarında bir dürbün görecekler. Bu dürbüne dokunan Apple kullanıcıları, bulundukları bölgeyi adeta gezintiye çıkacaklar. Bununla birlikte gidecekleri yeri takip edebilecek olan Apple kulanıcıları, bu özellik sayesinde yollarını da kaybetmeyecekler. 

Tüm özelliklerine rağmen Apple'ın bu özelliğinde büyük bir problem bulunuyor. Google yıllardır, gerek uydudan görüntü toplama gerekse sokak görünümü uygulaması için fotoğraflama işlemlerini sürdürüyordu. Ancak Apple bu işleme yeni başladı, bu yüzden Etrafına Bak özelliği şu an için sınırlı bölgelerde mevcut. Apple'ın bu durumu dünya geneline nasıl yayacağı konusu ise henüz bilinmese de Apple'ın bu yeni özelliğini test edebileceğimiz gün geldiği zaman, doğrudan San Francisco'da bulunan Columbus Tower'ı haritalar uygulamasından arayarak, Etrafına Bak özelliğinin deneyimini yaşayabiliriz.

Apple'ın etrafına bak özelliği ile ilgili bir de tanıtım videosu paylaşıldı. iOS geliştiricisi olan Benjamin Mayo'nun Twitter üzerinden paylaşmış olduğu o videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/06/04/ios-13-brings-detailed-street-view-imagery-to-apple-maps/
11
5
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
5
4
1
0