Apple, iOS 12 ile Fotoğraf Gönderimlerinde Can Sıkıcı Bir Değişiklik Yaptı

42
12
9
2
2
Apple, iOS 12 sürümü ile birlikte Mesajlar uygulamasındaki fotoğraf gönderme yolunda değişiklik yaptı. Fotoğraf göndermeyi çok daha zahmetli bir hale getiren değişiklik, Apple kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılandı.

Apple’ın mobil işletim sistemi olan iOS, diğer işletim sistemlerinin yanında ‘sezgisel’ olması ile ön plana çıkmaktadır. Fakat henüz beta aşamasında olan iOS 12’de gerçekleştirilen bir değişiklik, şirketin sezgiselliği ikinci plana atarak ürünlerini satmaya daha fazla önem verdiği düşüncesini ortaya çıkardı.

Bildiğiniz gibi iOS 11’de Mesajlar uygulaması üzerinden bir fotoğraf göndermek istediğinizde tek yapmanız gereken metin yazma çubuğunun sol ucunda bulunan kamera ikonuna dokunmak. Ardan dilerseniz yeni bir fotoğraf çekebilir, dilerseniz de kamera rulonuzda bulunan mevcut fotoğraflardan birini gönderebilirsiniz.

iOS 12’de ise işler birazcık değişiyor. Artık kamera ikonuna dokunduğunuzda sadece yeni fotoğraf çekebileceksiniz. Kamera rulosuna ulaşmak için ise kamera ikonunun yanındaki App Store ikonuna dokunmanız, açılan seçenekler içinden de Fotoğraflar ikonuna dokunmanız gerekiyor. Yani Apple, gereksiz bir şekilde fotoğraf gönderme işleminin adımlarını artırdı.

Bu değişikliğin Apple için bir anlamı bulunuyor. Kullanıcılar App Store simgesine dokunduklarında daha fazla satın alınabilir ve indirilebilir ürün ile karşılaşacaklar. Bu de Apple’ın App Store satışlarını artırmasını sağlayabilir. Bununla birlikte fotoğraf göndermek için kullanıcıların ek bir adım uygulamaları gerekmesi, işletim sisteminin ‘sezgisellik’ özelliğini tamamen ortadan kaldırıyor.

42
12
9
2
2
Emoji İle Tepki Ver
42
12
9
2
2